Bandelederen Shuaib Khan skal ud af landet, fordi han har truet en betjent, lyder det i tiltalen mod ham.

Anklagemyndigheden i København kræver bandelederen Shuaib Khan udvist af Danmark. Khan er tiltalt for trusler mod politiet og er tidligere betinget udvist.

I anklageskriftet er Shuaib Khan, der går under navnet "Shebbi", omtalt som "ledende medlem af grupperingen Loyal To Familia", oplyser senioranklager Henrik Bergquist i en pressemeddelelse.

Shuaib Khan blev varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør 12. august. Det skete i Københavns Byret under massiv tilstedeværelse af medlemmer fra banden Loyal To Familia (LTF).

Ved den lejlighed fortalte han, at han nægtede sig skyldig i den sigtelse, der var rejst mod ham.

LTF spiller ifølge Københavns Politi en central rolle i forbindelse med den bølge af skyderier, der har præget København hen over sommeren.

Gruppen ligger ifølge politiet i konflikt med flere grupperinger fra blandt andet Mjølnerparken og Nordvestkvarteret.

Shuaib Khan har tilbragt en stor del af sit voksenliv bag tremmer. Under retsmødet 12. august fortalte hans advokat, Michael Juul Eriksen, at Khan har siddet inde i ni ud af de seneste ti år.

Som 21-årig blev den i dag 30-årige "Shebbi" dømt for at have deltaget i et voldsomt overfald på William Lennon Davis i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Davis blev stukket med kniv 14 gange.

Retten dømte tre mænd - blandt dem "Shebbi" - for vold med døden til følge. Khan, der har pakistanske rødder, fik otte års fængsel og en betinget udvisning

En betinget udvisning gives i situationer, hvor der i princippet kunne ske udvisning, men hvor retten vurderer, at der er særlige grunde til ikke at dømme den pågældende til udvisning.

Med en dom til betinget udvisning følger en prøvetid på to år, og hvis den dømte skulle rode sig ud i ny alvorlig kriminalitet, så vil udgangspunktet være, at der skal ske udvisning - ubetinget.

Og sådan en dom har "Shebbi" fået to gange. Det er faktisk kun lidt mere end to år siden, at "Shebbi" fik sin seneste betingede udvisning. Det skete i forbindelse med et overfald på en anden bandefigur, Store A, i Vestre Fængsel.