Han er en af lederne i bande-miljøet på Nørrebro og stadig på fri fod efter flugten fra Københavns Byret i går. Mahmoud Rabea, 25, fik otte års fængsel for et våbenlager og for at forberede et bombe-attentat - sandsynligvis mod fjenderne i AK 81 eller Hells Angels.

Mahmoud Rabeas to venner på 22 og 23 år fik også strenge domme på otte og ni års fængsel, men det lykkedes ikke for dem at flygte, da der udbrød tumulter i retssal 27 efter dommen fredag. Politiet fik overmandet de to andre dømte.

Politiet siger, at Mahmoud Rabea er et "toneangivende medlem af bandemiljøet". Ifølge politiets nationale efterforskningscenter tilhører de tre banden fra Mjølnerparken.

Flere blodige attentater under bande-krigen blev sandsynligvis forhindret, da politiet den 6. september sidste år brød ind i en lejlighed i Haraldsgade, hvor de to nu dømte på 22 og 23 opholdt sig. Mahmoud Rabea blev først anholdt i foråret.

På stuebordet lå en skarpladt pistol, på gulvet en maskinpistol og to skudsikre veste. I flere ishockeytasker lå endnu 12 skydevåben og på gulvet lå 500 gram formbart sprængstof og en træplade med en fastgjort mobiltelefon, hvor der strittede ledninger ud.

Det var en bombeudløser, som kunne aktiveres med et telefonopkald. Den 23-årige havde fra sin mors computer søgt på YouTube efter ordene "phone detonator", telefon detonator. Telefonen, der skulle bruges til at udløse bomben, var også hans.

Sprængstoffet viste sig kun at være til øvelsesbrug, men de tiltalte troede ifølge anklagemyndigheden, at det var ægte.

Våbenlageret i Haraldsgade bestod af fire militære geværer, tre maskinpistoler, fire haglgeværer, en halvautomatisk riffel og to pistoler samt tre attrapvåben. Der blev også fundet magasiner, ammunition og et kikkertsigte. De dømte har nægtet ethvert kendskab til våbnene eller bomben.

Da retssagen mod de tre nu dømte blev indledt den 3. november i år forklarede den ene, at våbnene pludselig lå i lejligheden, da de kom hjem fra en bytur: - Jeg ved ikke, hvor de kommer fra, men lejligheden fungerede som en slags rygerklub, hvor mange kom og gik, lød forklaringen.

Mahmoud Rabea er 182 centimeter høj og almindelig til spinkel af bygning. Han har kort sort hår, brune øjne og en tatovering på den ene underarm. Ved flugten bar han en grå trøje, ternet skjorte og lyse bukser.

Henvendelser om den flygtede til Københavns Politi, Station City, på telefon 35 21 41 50.