Bandegrupperingen Brothas fra Mjølnerparken lægger afstand til den formodede attentatmand. »Han er ikke en af vores,« siger Brothas-talsmand om den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Politiet oplyste søndag, at den nu dræbte 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein er »kendt i bandesammenhæng«. Derfor blev der spekuleret i, hvorvidt han havde tilknytning til banden »Brothas«, der holder til omkring Mjølnerparken, hvortil Omar Abdel Hamid El-Hussein kørte i taxa efter den første terrorhandling på Østerbro, og som han senere på natten søgte tilbage mod. Men det afviser en talsmand fra »Brothas« over for BT.

»Det har intet med os at gøre. Det er en alt for voldsom handling til, at vi ville have det mindste med det at gøre,« siger talsmanden fra Brothas.

Han ønsker ikke sit navn i avisen, men hans identitet er BT bekendt.

Talsmanden fortæller videre, at gerningsmanden var bosat i Mjølnerparken, indtil han i november 2013 blev fængslet for en grov voldssag. Også familien til Omar Abdel Hamid El-Hussein, der tæller nogle brødre, har haft til huse i det sociale boligbyggeri.

»Vi ved, hvem han er, fordi han er bosat herude i MP (Mjølnerparken, red.). Men han var ikke en af vores. Han var en enspænder, der holdt sig for sig selv. Vi vidste ikke, han var så langt ude. Vi tager dybt afstand fra det, der er sket. Det er uhyrligheder, som vi ikke vil kendes ved,« siger talsmanden, der udtrykker chok over, at »Omar var kommet så langt ud.«

Dagen igennem var politiet til stede i netop Mjølnerparken, hvor der blev ransaget flere steder, bl.a. i opgang 44 og 38. Netop i opgang 38 mener politiet, at den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein skiftede tøj mellem de to attentater.

Men der blev også ransaget andre steder søndagen igennem. Bl.a. på en net-café på Nørrebro, hvor politiet anholdt fire personer. Personer, som har relation til den omtalte bande »Brothas«.

»Nogle af vores medlemmer er blevet anholdt, men det er ikke første gang, at de beskyldes for uhyrligheder. Som sagt: Vi tager afstand fra hændelserne,« lyder det fra talsmanden fra Brothas.

LÆS MERE OM SAGEN I MANDAGENS UDGAVE AF BT