På kun ti år har Bandidos MC bredt sig over hele Europa.

Bandidos kom til Danmark i 1993, da rocker-klubben »Undertakers« fra Stenløse blev optaget.

»Undertakers« var stiftet i 1975 og hed tidligere »666« og var dengang støtteklub for Hells Angels under den første blodige rockerkrig mod Bullshit.

Rockerkrig
I 1994 blev Bandidos oprettet i Sverige med danske rockere som drivkraft, og siden er det gået slag i slag. Bandidos' ambitioner førte til »den nordiske rockerkrig« med Hells Angels, hvor der 1994-1997 blev begået 11 drab og 74 drabsforsøg, heraf fem drab og 40 drabsforsøg i Danmark.

Nu er der fred mellem Bandidos og Hells Angels, der har delt Danmark mellem sig, så eksempelvis byerne København, Århus og Odense er HA-territorium, mens det østlige Sjælland fra Nordsjælland over Gladsaxe til Køge »tilhører« Bandidos, som også har Løkken, mens HAerne sidder på Blokhus.

Bandidos må også gerne komme i København, men kun på 20 navngivne værtshuse ifølge en skriftlig aftale mellem de to klubber, som politiet har fundet.

Starter i Texas
Bandidos opstod i Texas, USA, i 1965, men først omkring 1983 begyndte motorcykelklubben at brede sig internationalt.

I Nordamerika har Bandidosrockerne nu 86 chapters.

Der er 12 chapters i Australien og 55 i Europa, hvor otte MC-klubber også er »probationarys«. Det vil sige, at de er på prøve til at blive fuldgyldige Bandidos-afdelinger.

Flest i Danmark
Danmark er set i forhold til landets størrelse det europæiske land, hvor Bandidos står stærkest. Der er 11 Bandidos-chapters i Danmark foruden Bandidos »Nomads«, hvis medlemmer ikke er fast knyttet til ét bestemt chapter. »Nomads« tager rundt mellem afdelingerne og fungerer ofte som »konsulenter« og »problemknusere« i interne stridigheder.

Bandidos har nu chapters i København, Aalborg, Fakse, Frederiksværk, Helsingør, Hillerød, Horsens, Næstved, Roskilde, Stenløse og Vordingborg. Køge står for tur som probationary til at blive optaget.

145 fast tilknyttet
Ifølge de senest opgjorte tal fra Rigspolitiet er ca 145 personer fast tilknyttet Bandidos, heraf 81 medlemmer, 24 prøvemedlemmer, 24 prospects og 16 »hang-arounds«. Tyskland er det europæiske land med flest Bandidos-chapters, 25, mens Frankrig har syv. I England er Bandidos kun etableret på de to »skattelyøer« Jersey og Guernsey.