Ansatte på IT Factory skulle angiveligt være tilbudt millioner for at holde mund med firmaets eventuelle problemer.

- Nogle er blevet lovet flere millioner, jeg kender navnet på en af dem, vi taler om. Jeg kender også beløbet, som var virkeligt stort.

Sådan siger en ansat i det skandaleramte IT Factory, til Børsen i dag.

I sidste uge forsvandt den administrerende direktør Stein Bagger efter svindel med op til én milliard kroner, og mandag gik firmaet konkurs for fulde gardiner.

Efter det tilsyneladende succesfulde firmas kollaps, har flere undret sig over, hvordan Stein Bagger ene mand kunne orkestrere et svindelnummer med mange hundrede millioner kroner, uden at nogen hos IT Factory anede det mindste om Baggers gigantiske fup-karrusel med falske firmaer, leasingaftaler og falske underskrifter.

Børsens kilde siger, at hvis nogen ansatte undrede sig over IT Factorys bemærkelsesværdige indtjening og omsætning, kunne de risikere at blive truet eller betalt til tavshed.

- Det er ikke sikkert, de har vidst hvilken model det drejede sig om. Men hvis man blivert lovet så mange penge , så ved man, at der er noget galt, siger kilden, der ifølge Børsen er systemadministrator.

Det har ikke været muligt at få en direkte kommentar fra IT Factory om den konkrete beskyldning om forholdene på IT Factory, men på spørgsmålet om hvordan Stein Bagger ene mand kunne foranstalte et så stort svindelnummer uden nogen anede uråd, sagde kommunikationschef Erik Ove tidligere i dag til bt.dk:

- Stein gav selv ordre til, at han alene ville tage sig af alt med den aktuelle del af forretningen. Alle andre arbejdede fremadrettet på nye produkter. Stein solgte software og licensaftaler, og hver måned gav Stein besked på at sende fakturaer til den og den, med det og det, og der kom masser af cool cash ind i banken hver måned. Rigtige menneskepenge, som der blev betalt skat og moms og løn af.

- Nu viser det sig, at Skat har fået millioner i skat for noget, der var svindel, siger Erik Ove fra IT Factory og fastholder, at der ikke var uregelmæssigheder, der skulle have advaret ledelsen og bestyrelsen i IT Factory om, at der var noget rivende galt.

- Der var heller ikke én anmærkning i revisionen af regnskaberne, og jeg kan garanatere dig at alle var i granatchok, da det gik op for dem, hvad der var sket, siger Ove til bt.dk.