En baby er blevet mishandlet, fra han var blot få dage gammel, til han var fem uger. Forældrene er sigtede for den brutale vold, men nægter sig skyldige.

Et forældrepar fra Aalborg på henholdsvis 24 og 20 blev torsdag anholdt. De er sigtede for brutalt at have mishandlet deres lille dreng, fra han var blot få dage gammel, til da han var fem måneder gammel.

Babyen havde 18 brudlæsioner fordelt på hele kroppen, bl.a. brud på skinneben, hofteskål, lændehvirvel, 10 ribben og dobbeltbrud på hans overarm, fortæller politiadvokat ved Nordjyllands Politi, Philip Pagter.

Både drengens mor og far nægter sig skyldige.

De blev fredag sat på fri fod efter grundlovsforhøret, der foregik bag lukkede døre, idet drengen, der nu er fire måneder gammel, er placeret i familiepleje, så de ikke har nogen chance for at gentage den vold, som de er sigtede for.

Måske mishandlet af hunde
Mistanken mod forældrene er ikke bestyrket. Det kan nemlig ikke udelukkes, at det måske er parrets hunde, der kan stå bag babyens mange brud. Parret har to muskelhunde, der vejer henholdsvis 25 og 35 kg.

Parret kom til skadestuen med babyen 9. juli, hvor der blev fundet brud på hans arm. Aalborg Kommune anmeldte 14. juli, at der var mistanke om, at den lillle dreng har været udsat for vold. Babyen blev undersøgt og retsmedicinsk Institut kunne begyndelsen af september komme med den erklæring, der torsdag førte til anholdelse af forældrene.

Babyen har i mellemtiden været i forældrenes varetægt, men på en institution, hvor der har været skærpet overvågning.