Klokken var mellem 01 og 01.30 natten til tirsdag, da fire mænd i en 17 fod lang speedbåd sejlede over en stenhøfde nord for Hundige Havn.

I høj fart lettede båden som fra en rampe, hvorefter den vendte sig i luften og landede i vandet med bunden opad. Dybe mærker i sandbunden vidnede bagefter om den fart, båden igen ramte vandet med.Dagen efter, tirsdag klokken 13.45, fandt en redningshelikopter de fire mænd livløse i vandet. Efter et ligsyn torsdag har politiet besluttet ikke at obducere dem, da det ifølge vicepolitikommissær ved Midt- og Vestsjællands Politi, Bjarne Malling, ikke rigtig giver nogen mening.

- Der er ikke noget strafferetsligt at komme efter. Der er ikke nogen, vi skal retsforfølge, siger Bjarne Malling til BT.

Ifølge BTs oplysninger blev de tre mænd fundet med mindre blå mærker på kroppen, mens den 51-årige bådejer Poul Christophersen fra Greve havde pådraget sig kvæstelser i ansigtet og på kroppen, hvilket får politiet til at antage, at han var fører af speedbåden på ulykkestidspunktet.

Da de blev trukket op på land, havde alle fire tegn på skum om næsen, hvilket indikerer, at de har trukket vejret under vand og derfor er druknet.

- Vandet, hvor de forulykkede, er omkring en meter dybt. De har ramt det med stor kraft, siger Bjarne Malling.

En herretur
Politiet kan ikke med sikkerhed sige, at de fire mænd blev slået bevidstløse og derefter druknede - men var de ved bevidsthed, kunne de have vadet op på land.

Ingen af dem var iført redningsvest.

De fire omkomne er den 45-årige advokat Steen Rahbek fra Greve, 49-årige Jan Jensen og 51-årige Poul Christophersen - begge direktører og begge fra Greve - samt deres 53-årig kammerat fra Roskilde.De var mandag formiddag sejlet af sted i det gode vejr med stævnen rettet mod Nyhavn - for at hygge sig, diskutere politik og få lidt godt at spise og drikke.

Flere vidner har observeret en gruppe personer, der passer med de fires beskrivelse, i højt humør og med båden fuld af dåseøl og spiritus.

Men politiet understreger, at føreren af båden ikke nødvendigvis havde drukket.

Blodprøver fra de omkomne vil formentlig i næste uge give svar på spørgsmålet, hvor meget de fire venner festede på årets sidste sommeraften.