Lyt til artiklen

Der har søndag formiddag været en større redningsaktion på Aabenraa Fjord.

Her endte fire personer i vandet efter at være kæntret i en kano. Ingen af dem havde redningsvest på.

Det meddeler Søværnets Operationscenter til B.T.

»Meldingen kom kl. 10.30, at de var kæntret og lå i vandet og derfor ikke kunne komme ind. De angav selv, at de lå cirka en kilometer ude fra kysten, men det er svært at vurdere, når man ligger i vandet,« siger vagthavende officer Ole Theill Sørensen.

Det var en storstilet aktion.
Det var en storstilet aktion.
Vis mere

Der blev straks slået alarm, og redningsbåde fra Aabenraa Brandvæsen samt en helikopter fra Flyvestation Skrydstrup blev tilkaldt. Også omkringliggende skibe blev alarmeret.

»Det er ret normalt, at vi gør det ret storstilet, når vi har folk i vandet,« siger Ole Theill Sørensen fra Søværnets Operationscenter:

»Det gør mig nervøs, når folk ikke har redningsvest på. Det er simpelthen det værste, for så er det begrænset, hvor længe de kan holde sig oven vande. Selvom man selv synes, at man er en god svømmer, så er det altså koldt vand derude, og det kan hurtigt blive lang tid at ligge.«

Helikopteren fik dog lokaliseret de fire personer i vandet, der efterfølgende blev hevet op af af en redningsbåd. Og da B.T. taler med Søværnets Operationscenter ved 11.15-tiden er kvartetten igen på land og er ved at blive tilset af ambulancefolk.

»De er kolde, men jeg har hørt, at de har det ok,« siger vagthavende officer Ole Theill Sørensen.

Det vides endnu ikke, hvordan kanoen kæntrede.