Nordsjællands Politi bekræfter overfor BT, at en lang tyverier i Netto-butikken i Allerød har rod i nærliggende asylcentre.

Da BT fortalte, at en Netto-butik var udsat for en lang række tyverier, kunne Nordsjællands Politi bekræfte, at det var unge fra Center Sandholm og Udrejsecenter Sjælsmark, der stod bag.

Det fortæller politikommisær for Nordsjællands Politi Morten Riisager-Pedersen. Han fortæller samtidig, hvordan politiet flere gange er blevet tilkaldt til butikken. Præcis hvor mange har Morten Riisager-Pedersen ikke tal på, men han siger, at antallet af butikstyverier er voldsomt højt.

Da BT tidligere talte med Dansk Supermarkeds pressechef, Michael Hvidtved Grand, fortalte han, hvordan Netto-butikken på Torvestrædet 27 i Allerød i længere tid har været udsat for tyverier. Som reaktion skar de to timer af åbningstiderne og ansatte private vagter. Ansættelsen af vagter er Nettos egen beslutning, og politiet ser det som en fin løsning.

Artiklen fortsætter efter billedet

Utallige tyverier af store grupper støjende mennesker har ført til korte åbningstider for Netto i Allerød. Stjålne varer og hyrede vagter. Netto på Torvestrædet i Allerød har store problemer med store grupper støjende mennesker, der generer kunder og fylder taskerne med varer, de ikke har betalt for. Omsætningen er svundet , og åbningstiderne er forkortet.
Utallige tyverier af store grupper støjende mennesker har ført til korte åbningstider for Netto i Allerød. Stjålne varer og hyrede vagter. Netto på Torvestrædet i Allerød har store problemer med store grupper støjende mennesker, der generer kunder og fylder taskerne med varer, de ikke har betalt for. Omsætningen er svundet , og åbningstiderne er forkortet. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Sagen drejer sig om store grupper unge asylansøgere, der har ageret både støjende og generende i den pågældende butik. Ved at 'indtage' butikken i store grupper, har de ansatte kun kunne se til, mens de har forladt butikken med stjålne varer.

Hos Dansk Supermarked har de udstyret personalet i den pågældene butik med ekstra sikkerhedsudstyr. Alligevel udtrykte de deres uforståenhed.

»[...] vi snakker om at betjene kunder i en dagligvarebutik. Det skal simpelthen være muligt at gøre det, uden at man skal frygte for sin sikkerhed,« sagde pressechef, Michael Hvidtved Grand.

Sagen har også fået konsekvenser for butikkens kunder. Butikken havde ifølge pressechefen potentiale til at holde åbent til både kl. 23 og 00. I stedet må kunderne planlægge deres indkøb efter de indskrænkede forhold. Og det er ikke tilfredsstillende, mener Dansk Supermarked.