TV 2 filmer omfattende narko-handel skråt overfor politistation


I tre måneder har Københavns Politi valgt at frede narkopusherne på Vesterbro fuldstændigt for i stedet at koncentrere sig om fange lommetyve.

Det har haft store konsekvenser for den kommunale café og værested Café Dugnad på Halmtorvet, som hvert år koster ni millioner offentlige kroner at drive.

Det skulle være et trygt sted for stofmisbrugere, hvor de kunne finde helle og et måltid mad. Men TV 2 Nyhederne og Station 2 kan nu afsløre, at tunesiske asylansøgere har oprettet en handelscentral for heroinsalg på værestedet - og det har medført slagsmål, trusler og en særdeles hård tone.

- Intentionerne var at narkomanerne skulle komme ned og få en kop kaffe og sidde og hygge sig lidt med ligesindede. Men i realiteten er det blevet et af de store narkohandelssteder på Vesterbro, siger Michael Møller, der er tillidsmand for betjentene på Station City.

Nu tør mange af de stofmisbrugere stedet er oprettet til slet ikke at komme der mere.

På en tilfældig torsdag i august kunne TV 2 filme 13 åbenlyse salg af narko i værestedets gårdhave. Hovedparten af sælgerne og deres håndlangere er tunesiske asylansøgere. Det bekræfter narkopolitiet ved Station City, der har set dele af TV2s optagelser igennem.

Men det ikke er Københavns Kommunens ansvar at stoppe volden og den åbenlyse narkohandel.

- Vores aftale med politiet er, at det er dem der håndterer alt hvad der foregår med hensyn til handel både inden døre og uden døre, det er ikke noget vores medarbejdere skal gøre, siger Eva Stokbro, Vicekontorchef i Socialforvaltningen, Københavns Kommune.

Hos Station City, der ligger overfor Café Dugnad, prioriterer man i øjeblikket ikke narkohandlen.

- Man må bare anerkende, at politiets ressourcer er knappe, og i øjeblikket er vi blevet pålagt ikke at beskæftige os med narkokriminalitet på gadeplan, siger tillidsmand Michael Møller.