Foto: Wikimedia

De ansatte på Thisted Rådhus følte sig torsdag eftermiddag så truet af en gruppe højtråbende tjetjenere på 20 til 30 personer, at de måtte låse alle indgange til borgerservice i rådhusets stueetage.

Tjetjenerne, der både talte herboende med asyl og asylansøgere, gestikulerede og råbte så meget, at personalet straks tilkaldte politiet, som mødte frem med en halv snes patruljevogne.

Det bekræfter Midt- og Vestjyllands Politi.

»Personalet var meget utrygge og følte sig truet. Borgerservice måtte lukke ned en times tid, mens det stod på,« fortæller vagtchef Henrik Nielsen til BT.

VED DU NOGET OM SAGEN? Skriv til os på 1929@bt.dk

Det voldsomme optrin skyldtes angiveligt, at Thisted Kommune havde indkaldt en tjetjensk kvinde, fordi de ville undersøge, om hun var i stand til at tage vare på sit barn. Gruppen af tjetjenere var angiveligt mødt op for at vise deres utilfredshed med kommunens indkaldelse.

Flygtninge 234545

Kvinden selv var også til stede uden for borgerservice, hvor de lokale myndigheder under politibeskyttelse forsøgte at kommunikere med den grædende kvinde.

POLEDANCE/FITNESS

Da det endelig lykkedes politiet at få de højrøstede personer ud af borgerservice, fortsatte de med at holde vagt ude foran rådhusets hovedindgang, mens et par patruljevogne fortsatte med at patruljere uden for rådhuset og ved den nærliggende havn.

»Efter en times tid faldt der ro på. Personalet hos det lokale asylcenter blev tilkaldt, og de hjalp med at få ro på,« siger vagtchef Henrik Nielsen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.