Asmaa Abdol-Hamid arbejder de næste måneder for Fyns Politi.
Asmaa Abdol-Hamid arbejder de næste måneder for Fyns Politi. Foto: Sonny Munk Carlsen
Det tidligere medlem af Enhedslisten Asmaa Abdol-Hamid har efter nytår fået nyt job. Og det er ikke hvem som helst, der har ansat hende. Den ivrige samfundsdebattør skal nemlig de næste par måneder arbejde for Fyns Politi.

- Jeg skal skabe kontakt mellem politiet og borgere med anden etnisk baggrund, siger Asmaa Abdol-Hamid og forklarer, at hun blandt andet skal være med til at fremme forståelsen for politiets arbejde.

- Hos mange borgere, som kommer med en anden baggrund, er der en masse myter om, hvad politiet laver. Vi vil gerne møde dem og forklare, hvad politiets arbejde også er, siger den tidligere politiker til fyens.dk

Det er fra lederen af nærpolitistationen i det problemramte Vollsmose, Per Franck, ideen om brobyggeren er opstået. Det er heller ikke ligefrem det bedste forhold politiet har til bydelen, hvor det flere gange er endt i voldelige episoder mellem politiet og grupper af andengenerationsindvandrere.

Men projektet er ikke kun blevet til pga. Vollsmose, fortæller lederen af lokalpolitiet i Odense Ebbe Krogaard.

Ballade i Vollsmose


- Vi kan have problemer med at forstå hinanden. Vi har mange ansatte i politiet, som ikke har kendskab til, hvordan borgere med anden etnisk baggrund reagerer, siger han. Og det er altså de forståelsesproblemer, Asmaa Abdol-Hamid skal afhjælpe.

- Vi skal afmystificere politiets arbejde og skabe gennemsigtighed, komme fordomme til livs og skabe en bedre forståelse begge veje, fortæller den 31-årige Asmaa Abdol-Hamid til fyens.dk.

Den 31-årige debattør skabte i sin tid i Enhedslisten splid med sine kritik af venstrefløjen og sine opsigtsvækkende holdninger, hvor hun bl.a. nægtede at give hånd til mænd.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.