Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Antonios far reagerede prompte, da han fandt en seddel med racistisk indhold på sin søns gerningssted.

Da Antonio Currás familie igen i går begav sig hen til gerningsstedet for at se det væld af smukke blomster og sedler, som folk havde lagt til minde om deres dræbte søn, fik de et chok.

De havde fået en italiener, som kunne læse dansk, til at oversætte nogle af de danske breve, der lå blandt blomsterne på gerningsstedet. Og nogle af brevene var alt andet end en ære for deres søn. De ens sedler indeholdt nemlig meget negative ting om muslimer og endte med ordene:

»Send muslimer hjem til deres middelalder«.

Søsteren Rossanas første reaktion var at smide sedlen ud med det samme, men faderen Francesco fik en anden ide.

»I stedet for at smide den ud, kan vi selv skrive, hvad vi synes,« sagde han, greb en kuglepen og skrev en besked på selve sedlen. Den lød:

»Du kan tænke, hvad du vil. Jeg, Antonios far, synes, at udyrene, der har slået min søn ihjel, ikke har nogen nationalitet, fordi de gode mennesker findes i hele verden, uanset deres religion. F. Currá.«

Familien var meget oprørte over sedlen og blev ved med at understrege, at indholdet ikke er i overensstemmelse med Antonios mening.

»Racisme er slet ikke i hans ånd. Jeg vil ikke have, min bror skal forbindes med det. Han havde intet imod muslimer. Tvært imod var han begyndt at lære sig arabisk, fordi han syntes, at det kunne hjælpe med at forstå andres kulturer,« siger søsteren Rossana.

Det bliver bakket op af faderen. Han forklarer, at Antonio for seks måneder siden begyndte at få privatundervisning i arabisk af en kvinde, som havde været kunde i hans bagerbutik.

»Min søn var en, der syntes om alle. Jeg ved ikke helt, hvorfor han ville læse arabisk, men han mente, at efter 11. september var det vigtigt at få forståelse for andre i verden,« siger faderen Francesco, inden familien tog tilbage til hospitalet.

Andre læser også