»Man kunne høre sådan en snorken derindefra, så jeg bankede hårdt på, men der kom intet svar.«

Den unge hotelmedarbejder stod foran værelse 325 på luksushotellet NH Collection søndag 15. maj 2022. Han skulle sikre sig, at gæsterne var checket ud, men nu hørte den unge piccolo en snorkende lyd fra værelset. 

Fra vidneskranken i Københavns Byret forklarede han torsdag om det syn, der mødte ham, da han trådte ind på værelset. 

I entreen til hotelværelset lå en ung, mørk mand på maven. På dele af overkroppen var der plamager af størknet blod. Og så var den unge mand helt afklædt, bortset fra et par hvide strømper.

Den unge piccolo fik hurtigt hentet en kollega, og de to forsøgte at få kontakt til den bevidstløse mand, som lå rallende på gulvet, men uden held.

Den unge mand blev bragt til hospitalet, hvor han kort efter døde af sine kvæstelser. 

Tiltalt for overfaldet er en i dag en 21-årig mand, der sidder på anklagebænken i Københavns Byret. 

Ved hans side ville anklagemyndigheden gerne have haft hollænderen Yahye Mohamed Omar, der også er tiltalt i sagen. Han har været efterlyst siden overfaldet i maj 2022, men det er ikke lykkedes at finde frem til ham.

I retten har man heller ikke kunnet redegøre for, hvad motivet var for det overfald, som endte med at koste den unge mand livet. 

Det står klart, at de to tiltalte festede på hotellet på to forskellige værelser med flere andre unge mænd, heriblandt den nu afdøde, i løbet af natten. 

Fra videoovervågningen kan man se, at tre personer på et tidspunkt indfinder sig på værelse 325, men hvad der sker på hotelværelset, har kun den tiltalte kunnet forklare. 

Han har tidligere forklaret, at han og den afdøde havde en kort uoverensstemmelse, om festen skulle fortsætte eller ej.

Det skulle have ført til kort håndgemæng mellem ham og den afdøde, inden den nu afdøde havde låst sig inde på badeværelset. Det var det sidste, den tiltalte havde set til offeret, lød forklaringen. 

Hvordan offeret fik så omfattende skader i hovedet, at han blev erklæret hjernedød på hospitalet, kunne han ikke forklare.

Flere ansatte fra NH Collection vidnede onsdag i Københavns Byret, og de havde alle bemærket hollænderen Yahye Omar. 

»Han virkede klart som lederen. Han talte på vegne af de andre, og det var ham, der betalte,« fortalte receptionisten, der tog imod Yahye Omar og solgte ham én enkelt nat i præsidentsuiten for 27.000 kroner. 

Efter episoden på NH Collection tog den tiltalte og Yahye Omar videre til en lejlighed, hvor en anden ung mand blev udsat for grov mishandling. Manden blev hukkert i benet med kniv, skåret i ansigtet og fik sit øre skåret af. Den historie kan du læse mere om her.

Lyt til B.T.s kriminalpodcast 'På Fersk Gerning her, eller hvor du normalt lytter til podcast: