47-årige Michael Christensen fotograferet i sin sygeseng i Filippinerne. Han kan ikke bevæge sig. Har mistet stemmen og ligger med ble på hospitalet, hvor det også halter voldsomt med hygiejnen.
47-årige Michael Christensen fotograferet i sin sygeseng i Filippinerne. Han kan ikke bevæge sig. Har mistet stemmen og ligger med ble på hospitalet, hvor det også halter voldsomt med hygiejnen. Foto: Privatfoto
Fem måneders mareridt er måske snart slut for Michael Christensen fra Nordfalster

Han har været lænket til en hospitalsseng i Cebu i Filippinerne, siden han i august sidste år kørte galt på en motorcykel.

Den 47-årige dansker blev alvorligt kvæstet, men han har ikke nogen rejseforsikring og kan derfor ikke komme hjem.

Hans familie har allerede betalt 185.000 kroner i hospitalsregninger, og en privat indsamling på Facebook har kun givet omkring 5000 kroner i kassen. Og det er langt fra nok til at dække for behandlingen og transporten hjem. Nu har anonym imidlertid meldt sig og smækket 180.000 kroner oveni.

Og det er godt nyt for Michael Christensen, som ellers går en usikker fremtid i møde på det filippinske hospital. Han er bogstaveligt talt bundet til sengen, fordi der ikke er personale, der kan hjælpe ham op. Han kan ikke bevæge sig. Har mistet stemmen, og det halter også med hygiejnen.

- Det er så forfærdeligt. Hvis vi ikke får skaffet de penge, så kan vi ikke få ham hjem, og skal han ligge dernede, så dør han jo, for de kan ikke hjælpe ham mere, sagde hans mor, Ruth Christensen, forleden til TV2 Øst.

Det store pengebeløb skal både bruges til flybilletter, men også til at betale for, at Michael Christensen kan få en læge og en sygeplejerske med sit i flyet.

- Det er helt fantastisk. Nu har vi forhåbentligt pengene til, at Michael kan rejse hjem. Næste skridt er, at flyselskabets læge godkender rejsen, siger Janne Tholstrup, som er stifteren af Facebookgruppen 'Kan vi sammen få Michael hjem fra Fillippinerne', til Folketidende.

Ifølge avisens oplysninger viser beregninger fra Udenrigsministeriets Borgerservice, at det mindst kommer til at koste 175.000 kroner at få Michael Christensen hjem. Men det kræver, at flyselskabets læge godkender, at han kan tage med flyet, og det er man i øjeblikket ved at undersøge. Sker det ikke, skal den kvæstede dansker med SOS International hjem, og det kan bliver meget dyrt. 

Derfor fortsætter indsamlingen på Facebook. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.