12. marts 2011 blev 24-årige Pedro Al-Neema dolket ihjel ved Christiania. Han fik flere knivstik i halsen, ansigtet og venstre skulder, hvor kniven skar hans pulsåre over og punkterede hans lunge.

Mandag er retssagen mod 19-årige OK, der er tiltalt for at have stået bag det bestialske drab, begyndt i Københavns Byret. Han nægter sig skyldig, men har tidligere fortalt, at det var stemmerne, der fik ham til at gøre det.

BT har tidligere afsløret, at drabet blev begået dagen efter, at OK blev udskrevet fra Psykiatrisk Center Amager.

Ifølge senioranklager ved Statsadvokaten for København og Bornholm, Anne Birgitte Stürup, var den dræbte det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

- De to kendte ikke hinanden, bekræftede Sturup overfor BT, umiddelbart inden retssagen blev indledt mandag morgen.

OK blev anholdt 7. september 2011 og tilstod først drabet - en tilståelse, han siden har trukket tilbage.

- Efter anholdelsen blev han overført til Sct. Hans Hospital, der skulle vurdere, om han er sindssyg, forklarer Anne Birgitte Stürup i sin indledende procedure.

- Er det ok, at jeg sidder her?, afbryder OK, pludselig. Han har midt i anklagerens fremlæggelse forladt sin plads og har sat sig ned på tilskuerpladserne, hvor hans far sidder. Familien flyttede tilbage til Libanon, hvor forældrene kommer fra, i 2004.

Den nu drabstiltalte 19-årige blev tilbage i Danmark.

OK kom ind i retten i håndjern og iført en sort dunjakke med hætte, der dækkede fuldstændig over hans ansigt, men hætten har han trukket tilbage - ligesom han har smidt både badetøflerme fra Sct. Hans og sine hvide tennissokker.

Den korthårede fyr har tilsyneladende meget svært ved at sidde stille, og efter at han har sat sig tilbage ved siden af forsvareren sammen med sin far, rejser han sig op med jævne mellemrum. Han mumler og vipper på stolen, mens forsvareren blader i sine papirer.

- Vi holder en pause om en halv time, kan du sidde stille så længe, spørger dommeren, hvorefter statsanklageren fortsætter med at forklare, at OK er vurderet sindssyg - både på gerningstidspunktet og i dag.

OK akkompagnerer Stürups ord med lyden af et stykke papir, han river i småstykker. Ind imellem kommer han med religiøse udråb:

- Allahu akbar.

Da han blev anholdt, var iført hvid kjortel og kalot, og i hjemmet fandt politiet en række arabiske skrifter.

Her beder han om forladelse for 'hor, hash og umotiveret drab'. Efterforskningen har desuden kortlagt, at han rejste på pilgriumstur to dage efter drabet for at blive renset - og var væk i nogle uger.

Anklagemyndigheden nedlægger påstand om, at OK bliver anbragt  på psykiatrisk afdeling uden fastsættelse af længstetid.

Ok nynner monotont for sig selv, mens Stürup fortsætter sin procedure. Han har vendt sig om og har ryggen til dommerne.

- Man skal vurdere skyldsspørgsmålet, som om han er en almindelig person. Derefter skal man vurdere hans sindstilstand, siger anklager Anne Birgitte Stürup.