Foto: Louise Bruun Høfler

Statsadvokaten i Viborg har sat punktum for en meget omtalt sag om chikane mod et lesbisk par i Mariager.

Sigtelserne mod Carsten Anhøj er opgivet, oplyser hans forsvarer, advokat Kåre Pihlmann. I et dokumentarprogram på DR blev der for nylig rejst stærk tvivl om forklaringen fra anmelderen, Tulle Krøyer. Carsten Anhøj har været sigtet i sagen i siden 31. oktober 2014, hvor han ifølge Tulle Krøyers påstand blandt andet skulle have gået ind i familiens have for at chikanere dem. Kåre Pihlmann mener, at det er under al kritik, at der skulle gå så lang tid, før sigtelsen mod hans klient blev opgivet.

Carsten Anhøj

»Han er selvfølgelig tilfreds med, at sagen er slut for hans vedkommende. Men han sidder emed en frustration over forløbet. At politiet overhovedet har valgt at rejse en sigtelse på det grundlag. Han føler ikke, hans retssikkerhed har været prioriteret overhovedet,« siger Kåre Pihlmann til BT og fortsætter:

»Selvfølgelig skaber det opmærksomhed om en sag, når der bliver lavet en dokumentar om den. Og jeg er sikker på, at statsadvokaten i Viborg har set det. Men at det ligefrem skulle være nødvendigt, at der skulle laves en dokumentar, for at sigtelsen frafalder. Det tager jeg mig til hovedet over. Det er meget mærkværdigt, at det overhovedet er nødvendigt.«

Dokumentaren viste blandt andet, at Tulle Krøyer havde set et foto af Carsten Anhøj på nettet, før hun deltog i en såkaldt foto-konfrontation hos politiet. Dermed har udpegningen hos politiet ikke længere nogen særlig værdi som bevis, fastslår statsadvokat Jan Rechendorff. Herefter har han opgivet sin opfattelse af, at manden kunne tiltales for ulovlig indtrængen i parrets have.

Tidligere har Carsten Anhøj også udtalt, at han slet ikke kunne forstå, at han var sigtet i sagen.

»Jeg er stadig fuldstændig uvidende om, hvorfor jeg er sigtet i den her sag,« siger den sigtede Carsten Anhøj i dokumentaren ’ Løgn eller chikane i Mariager’, som blev sendt på DR1.

Tulle

Carsten Anhøj har også tidligere anmeldt Tulle Krøyer for falsk anmeldelse. En anmeldelse som anklagemyndigheden nu skal tage stilling til.

Inden dokumentaren blev vist på DR1 skrev Tulle Krøyer følgende opdatering på Facebook:

»Tak til DR for at fjerne fokus fra chikanen som mikrofon holdere for pinsebevægelsen, for at flytte fokus til noget som ikke er relevante for chikane sagen,« skriver hun i Facebook-opslaget omkring dokumentaren.

Tulle Krøyer påstod, at DRs ærinde var at begå karaktermord på hende.

Da sagen rullede i 2014, fik parret fra Mariager stor opbakning fra hele landet. Der blev blandt andet arrangeret et fakkeloptog i protest mod diskrimination af homoseksuelle.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.