Genoplev retsmødet minut for minut i LIVE-bloggen i bunden af artiklen.

Specialanklager i sagen om Peter Madsen og den svenske journalist Kim Walls død, Jakob Buch-Jepsen, afslørede under retsmødet tirsdag, hvad politiet fandt i Peter Madsens ubåd, efter den var blevet bjærget.

Under et mere end fire timer langt retsmøde i Københavns Byret tirsdag fortalte specialanklager Jakob Buch-Jepsen, at man i forbindelse med ransagningen af den omtalte ubåd Nautilus fandt et par strømpebukser og et par dametrusser, der tilhørte Kim Wall.

Peter Madsen forklarede selv under retsmødet, at trusserne og strømpebukser faldt af sammen, da han ville bære Kim Walls lig over bord, ligesom hendes sko ifølge Peter Madsen også faldt af. I ubåden fandt politiet desuden hårlokker og størknet blod, men det er endnu uvist, om det kom fra den afdøde Kim Wall.

Under retsmødet forklarede Peter Madsen blandt andet, at Kim Wall døde ved et uheld, fordi hun fik ubådens 70 kilo tunge luge i hovedet, som han forinden havde grebet fat i, fordi han mistede sit fodfæste, da han trådte ud på broen på ubåden.

»Jeg har fat i lugen. Lugen vælter i, fordi jeg ikke kan holde fodfæstet. Der er ikke tvivl om, at det er sådan, det er foregået. Jeg har tidligere sagt, at jeg gerne vil ned i ubåden, så vi kan se, hvordan det er sket,« sagde Peter Madsen, inden han tilføjede:

»Hvis ikke jeg gled, så ville lugen ikke være faldet i, så havde vi haft Kim i dag, og så havde vi ikke siddet her i dag. Det er nøjagtig det, jeg også fortalte i grundlovsforhøret.«

Kim Wall slog ifølge Peter Madsens forklaring hovedet så voldsomt, at hun faldt ned i ubåden igen. Han forklarede, at hun fik et åbent kraniebrud, hvorefter han vurderede, at hun var afgået ved døden.

Umiddelbart efter lagde han sig til at sove i ubåden få meter fra Kim Wall, men i en anden af ubådens sektioner, inden han 'begravede' hende til søs.

Ifølge Peter Madsen blev Kim Wall begravet i et »helt stykke«, og han nægter dermed at skulle have parteret hende.

Peter Madsen vil forblive varetægtsfængslet frem til 3. oktober.

Genoplev retsmødet i LIVE-bloggen herunder:

Anklager Jakob Buch-Jepsen ved Københavns Byret.  
Anklager Jakob Buch-Jepsen ved Københavns Byret.   Foto: 50090 Johan Nilsson/TT
Vis mere

Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark ved Københavns Byret.
Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark ved Københavns Byret. Foto: 50090 Johan Nilsson/TT
Vis mere

Eftersøgning efter resterne af Kim Walls lig ved Dragør Havn på Amager fredag den 25. august 2017.
Eftersøgning efter resterne af Kim Walls lig ved Dragør Havn på Amager fredag den 25. august 2017. Foto: Mads Claus Rasmussen (arkiv).
Vis mere