Nu falder der omsider dom over mor og stedfar, der er tiltalt for at have banket en 15 måneder gammel dreng ihjel.
Nu falder der omsider dom over mor og stedfar, der er tiltalt for at have banket en 15 måneder gammel dreng ihjel. Foto: Privatfoto

15 måneder gamle Tobias blev fundet død den 18. juli sidste år. Hans mor 22-årige MT og stedfaren 29-årige RW er tiltalt for på uhyggelig vis at have tævet den lille dreng ihjel i familiens hjem i Øster Højst ved Løgumkloster.

Retssagen mod parret, der har siddet varetægtsfængslet siden et grundlovsforhør 19. juli 2011, startede ved retten i Sønderborg sidste mandag. De er begge sigtet efter straffelovens paragraf 245 og 246 for at have udøvet vold af særlig grov og farlig karakter.

De tiltalte har netop erkendt dele af anklagerne. Den 22-årige mor har for kort tid siden erkendt et de mest alvorlige forhold, der omhandler, at hun lod den brutal mishandling med døden til følge passere, samt at hun ikke tilkaldte lægeassistance. Den 29-årige stedfar erkender ikke dødsvolden, men dog at han ikke tilkalde den nødvendige lægehjælp til den lidende dreng.

Anklageren er netop nu ved sin afsluttende procedure.

- Man kan ikke være i tvivl om, at RW udsatte Tobias for vold. Og MT overværede volden uden at gribe ind på nogen måde. Hun stillede sig ikke i vejen. Hun gik sågar fra den bevidstløse Tobias for at skrælle kartofler, tordner anklageren fra talerstolen, mens moren MT endnu engang begynder at græde. RW fortrækker ikke en mine.   

Obduktionen af Tobias viste, at han havde 80 skader på kroppen heriblandt flere slag på hoved og krop, hvilket medførte hjerneødemer og kraniebrud. Den afdøde dreng havde samtidig hele 30 bidemærker, et brækket lårben og en brækket arm.

- Det synes, det er ret åbenbart, at det han blev udsat for kan medføre døden, lyder det fra anklageren, der nu vil redegøre for hvilken straf, der bør gives. 

Hvad angår straffen til den 22-årige mor henviser anklageren til den såkaldte Brønderslev-sag, hvor en mor også lod vold passere, blev dømt for medvirken til volden. Det mener hun også bør gælde i denne sag. Derfor mener anklageren, at begge skal dømmes for at have dræbt den lille dreng.

- Straffen skal for RW være i den øvre ende og en straf på omkring 10 år er på sin plads. Straffen for MT bør ligge i niveauet omkring fire års fængsel.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.