____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det er en tragisk sag, der i dag udspiller sig i Københavns Byret. En bror er tiltalt for at have dræbt sin søster, og han har da også erkendt, at han 4. september 2011 stak en kokkekniv gennem halsen på 32-årige Dina Martina Wedelius.

Men den 27-årige bror nægter, at det skete med den hensigt, at søsteren skulle dø. Han har kun erkendt sig skyldig i uagtsomt manddrab og har forklaret i retten, at han blot stak efter sin søster for at skræmme hende.

Det var meningen, at han ville stoppe bevægelsen med kniven, men han nåede ikke at reagere, før kniven var stukket hele vejen gennem halsen på hende.

Det gik simpelthen for hurtigt.

- Vi har fået et indblik i en ret velfungerende familie. Jeg kan godt forstå, at de savner en forklaring. Jeg kan ikke ryste den fornemmelse af mig, at der stikker noget under, at der er noget, han ikke har sagt. Men i det strafferetslige aspekt er der nok beviser, siger anklager Andreas Emil Christensen i sin afsluttende procedure, mens den tiltalte bror sidder med hovedet i hænderne.

En pæn ung mand med kortklippet mørkt hår og blå skjorte.

Den 27-årig kok har siddet varetægtsfængslet siden han meldte sig selv til politiet, og adskillige medlemmer af den sorgramte familie er mødt op i retten for at støtte ham og hinanden i den tragiske sag.

32-årige Dina Wedelius havde ellers ifølge familiens forklaringer et godt forhold til sin lillebror, og på den første retsdag mandag kom det frem, at de to en måneds tid inden opgøret havde været på Skanderborg Festival sammen. Her havde den tiltalte dog opbygget en mindre gæld på 3840 kroner til sin søster, og det var ifølge anklagemyndigheden den sum penge, der kostede hende livet.

Dina Wedelius besøgte sin bror den 4. september 2011 i hans lejlighed på Vester Fælledvej i København. De kom op at skændes, hun lå på ryggen på gulvet, og på et tidspunkt mellem kl. 9.15 og 9.40 stak han hende med kniven.

Dinas lille datter Freya var til stede i lejligheden, og efter at den 27-årige bror var flygtet fra stedet, forklarede han sin mor i en desperat sms, at hun blev nødt til at skynde sig hjem til ham.

Han ville ikke selv komme tilbage.

- I sager, hvor offeret er død via forsætlig vold, kan vold med døden til følge komme på tale. Men det gælder kun, hvor der ikke har været et enkelt angreb, der i sig selv er livsfarligt, siger anklageren og uddyber, hvorfor der ifølge anklagemyndigheden er tale om forsætligt manddrab.

Han forklarer, ar Dinas ansigt var ilde tilredt af op mod 10 slag, og at underboen havde hørt lyde, der lød som om, at der blev flyttet møbler.

- Hvad er det, der er sket? Hvad er det, han ikke har fortalt? Hvad er det, underboen hører? Kan det være Dina, der blev smidt rundt? Det er selvfølgelig blot et gæt, siger anklager Andreas Emil Christensen.

- Det afgørende er, at gerningsmanden har forstået, at hans handling kan dræbe, og han udfører handlingen alligevel. Det er ikke et uheld. Det er en meget viljefast handling. Det er muligt, at tiltalte eller jeg selv eller andre ikke kan give en rimelig forklaring, på det, der skete - men det var ikke desto mindre sådan, det var. 

Herefter procederer forsvaret for, at Dinas død var et uheld.- Det er et ulykkeligt skænderi mellem to søskende, der udvikler sig. Alt andet er spekulation, lyder det fra forsvareren.

Straframmen for uagtsomt manddrab går fra fire måneder til otte år.

Det falder dom i sagen onsdag.