43-årig kvinde bag omfattende menneskesmugling
43-årig kvinde bag omfattende menneskesmugling

1049 filippinere. Så mange mennesker stod en 43-årig herboende filipinsk kvinde, IPB, ulovligt bag indsmuglingen af ifølge Midt- og Vestjyllands Politi.

I dag starter retssagen så mod kvinden ved retten i Holstebro. En sagen der er historisk, da det er den mest omfattende sag om menneskesmugling nogensinde på dansk grund. 

Ifølge anklagerne mod kvinden allierede hun sig med 87 såkaldte 'garanter', som er medsammensvorne, der mod betaling skulle oplyse til Udlændingeservice, at de var i familie og værter for de illegale filippinere. 

Flere af disse er allerede blevet dømt i sagen, hvor politiet altså mener, at den 43-årige kvinde var hjernen bag det hele. 

Smugler-dronningen, der har filippinsk baggrund, er dansk gift og mor til tre dansk-filippinske børn. Hun blev anholdt torsdag den 8. december 2011, og en massiv efterforskning har siden optrevlet, det gigantiske smuglernetværk, mens kvinden har siddet varetægtsfængslet. 

Hun har tidligere haft et firma i Danmark, der beskæftigede sig med at formidle kontakter i au pair-branchen, mens hun står registreret som stifter af en nødhjælpsorganisation.

Der er berammet seks dages retsmøder i sagen. Strafferammen for menneskesmugling er otte års fængsel. 

OPDATERET: Retssagen er udskudt
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.