Svindel: Den tidligere top-socialdemokrat Aase Stegmann er tiltalt for at have modtaget godt en million i bestikkelse.

Den mangeårige socialdemokratiske politiker Aase Stegmann, der var den sidste sekretær for tidligere statsminister Anker Jørgensen (S), skal i dag Retten i Roskilde for at have modtaget godt en million kr. i bestikkelse.

Hendes mand, Michael Stegmann, står i samme sag tiltalt for at have lavet groft mandatsvig mod det psykiatriske hospital Skt. Hans for 6,8 millioner ved som indkøbsdirektør for hospitalet at have købt og leaset kopimaskiner og printere til langt over markedsprisen. Printerne blev købt og leaset for fem til ti gange butiksprisen af firmaet Business Partner København, mod at de overførte 1.037.500 kr. til Aase Stegmanns firma Stegmann Consulting, der ifølge anklageskriftet var oprettet til lejligheden.

Ejeren af Business Partner København er også tiltalt i sagen.

Printer til overpris

En HP-laserprinter til 39.000 kr. kostede eksempelvis hospitalet 383.993,75 kr. ifølge anklageskriftet.

Anklager i sagen, Anders Young Rasmussen, ønsker at få alle tre idømt årelange fængselsstraffe.

- Vi ser meget alvorligt på forholdene om mandatsvig. Hvad angår forholdet om bestikkelse, ser vi på vidnernes forklaring, siger han til B.T.

Sagen blev anmeldt til politiet i 2009 af Skt. Hans Hospital, efter en revisionsundersøgelse havde afdækket bedrageriet, fortæller centerchef Bo Andersen.

- I alle mine år som offentlig leder har jeg aldrig været ude for noget lignende. Det er ganske ubehageligt. Hvis han bliver dømt, er det jo et voldsomt misbrug af ens tillid til sine ansatte. Vi overgav selv sagen til politiet og har, mens sagen kører, suspenderet ham for tjeneste, siger Bo Andersen til B.T.

’Jeg er uskyldig’

Indtil for ti dage siden var Aase Stegmann lokalformand for Socialdemokraterne i Ringsted, hvor hun blandt andet har været med til at få valgt Ole Hækkerup til Folketinget. Hun er ledende lægesekretær på Ringsted Sygehus og har tidligere siddet i byrådet for Socialdemokraterne i Greve. Det var Ole Hækkerup, der fik hende tilbage i politik.

- Men det her kender jeg intet til, og jeg har ingen kommentarer, siger Ole Hækkerup.

Angiveligt har Aase Stegmann ikke oplyst i partiet, at hun var rodet ind i en sag om mandatsvig og bestikkelse.

- Det er indlysende, at vi gerne ville være informeret. Jeg er dybt rystet, siger den nye lokalformand, Manne Suadicani.

Hverken Michael Stegmann eller Kenneth Roy Hansen vendte i går tilbage til B.T. Aase Stegmann var selv meget fåmælt.

- Jeg har ingen kommentarer, siger Aase Stegmann, der dog siger, at hun er uskyldig.