En ung mand på 18 år blev fredag aften anholdt for voldtægt ved det årlige puttefest i Dyrehaven i Klampenborg nord for København.

Det skete efter en anmeldelse om voldtægt mod en 15-årig pige, der deltog i den årlige friluftsfest for nye gymnasieelever i hovedstadsområdet, hvor man traditionelt byder de nye 1.g'ere (ofte omtalt som putter, red.) velkommen.

Af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen og afhøring af de involverede er Nordsjællands Politi foreløbig tilbageholdende med yderligere oplysninger i voldtægtssagen.

Dog står det lørdag morgen klart, at politiet ikke vil kræve den 18-årige fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. Derimod løslades han efter endt afhøring.

Selvom Nordsjællands Politi generelt meldte om en fin stemning ved årets puttefest, hvor der mødte færre unge op sammenlignet med året før, blev der også registreret yderligere to overtrædelser af straffeloven.

En ung mand måtte indlægges efter en voldssag, hvor der foreløbig ikke er nogen anholdte. Og en 17-årig var kortvarig anholdt for forsøg på vold mod polititjenestemand.

Desuden nåede Nordsjællands Politi at registrere en overtrædelse af våbenloven, tre overtrædelser af loven om euforiserende stoffer og seks overtrædelser af ordensbekendtgørelsen.

Kombinationen af det varme vejr og de mange unge mennesker i feststemning gav også travlhed hos de tilstedeværende samaritter fra Røde Kors.

Sammenlagt kom 64 unge en tur forbi samaritternes telt, og 18 af dem måtte ligge lidt til observation.