En person er blevet anholdt, mens to andre er frihedsberøvet i sagen om de to små børn, der lørdag blev fundet efterladte i Aarhus.

»Vi arbejder ud fra en mistanke om, at børnene er kommet til Danmark sammen med nogle personer, som opholder sig eller har opholdt sig illegalt i landet,« fortæller politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Østjyllands Politi og fortsætter:

»Via vores efterforskning fandt vi frem til nogle personer, som kan have en relation til børnene. Nu skal de videre afhøringer og undersøgelser gøre os klogere på, hvordan børnene er endt på gaden i Aarhus.«

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse mandag.

Den lille pige sad i denne klapvogn, da børnene blev fundet.
Den lille pige sad i denne klapvogn, da børnene blev fundet. Foto: Østjyllands Politi
Vis mere

Den etårige pige og drengen på omtrent to og et halvt år blev fundet lørdag aften af tilfældige forbipasserende på Park Allé. Pigen sad i en klapvogn, og drengen stod ved siden af.

De to forbipasserende noterede, at børnene ikke virkede utrygge, og at drengen passede godt på pigen. Men det undrede dem, at forældrene ikke var at se nogen steder.

Da der efter en halv time stadig ikke var nogen spor af forældrene, blev politiet tilkaldt.

Østjyllands Politi hentede børnene, der siden er blevet overdraget til Familiecentret i Aarhus Kommune. Børnene har det efter omstændighederne godt.

Efterfølgende har politiet efterlyst forældrene, vidner og personer med oplysninger om børnene.

I pressemeddelelsen oplyser Østjyllands Politi, at man søndag aften besøgte flere adresser i Jylland i forbindelse med efterforskningen af sagen.

I den forbindelse blev en person anholdt, mens to personer blev administrativt frihedsberøvet for at sikre deres identitet, oplyses det.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard forklarer i pressemeddelelsen, at efterforskningen nu er snævret ind:

»Nu har vi snævret efterforskningen ind og har nogle konkrete spor at gå efter, men hvis man har en identitet på børnene eller deres forældre, må man meget gerne ringe til os via 114,« siger han.

I løbet af mandagen vil politiet foretage yderligere afhøringer.

Derfor kan politiet ikke oplyse mere om sagen lige nu.

Østjyllands Politi afholder klokken 15:00 et pressemøde om sagen, hvor man vil fortælle nærmere om efterforskningen, anholdelsen og frihedsberøvelserne.