En specialgruppe hos politiet er i gang med efterforske syv tidligere eksplosioner i hovedstadsområdet.

Angrebet mod Skattestyrelsen tirsdag aften er den ottende kraftige eksplosion, og ingen af de syv tidligere sager er blevet opklaret.

Det har nu fået Københavns Politi til at nedsætte en specialgruppe, der skal efterforske de mange uopklarede sager, skriver Danmarks Radio.

Et par af de øvrige tilfælde skete nær Mjølnerparken i København og i Vallensbæk, og noget kunne tyde på en vis sammenhæng, vurderer en rådgivende ingeniør ifølge DR Nyheder.

»Jeg tror, det vil være svært at have otte tilfældige og adskilte eksplosioner, som ikke har noget med hinanden at gøre,« siger Erik Lauritzen, som ifølge DR Nyheder er ekspert i sprængstoffer.

»Der findes jo kriminelle miljøer, hvor der cirkulerer eksplosivstoffer, ligesom der cirkulerer våben. Det er en interessant vare for kriminelle,« siger Erik Lauritzen.

I DR's opgørelse indgår blandt andet en eksplosion i en varevogn nær Mjølnerparken. På stedet havde den omstridte politiker og advokat Rasmus Paludan annonceret en optræden.

I sagen om Skattestyrelsen deltager PET og Rigspolitiet i øvrigt i det opklaringsarbejde, som Københavns Politi er i gang med.

»PET følger situationen tæt og er i løbende dialog med Københavns Politi om efterforskningen af eksplosionen ved Skattestyrelsen tirsdag aften,« hedder det i en udtalelse torsdag.

PET følger også udviklingen i trusselsbilledet og er i dialog med politiet om eventuelle tiltag, oplyser man.

/ritzau/