22-årige Anders Mark Hansen blev fundet dræbt i skovbunden i Fællesskoven på Stevns bag ved sin bil.
22-årige Anders Mark Hansen blev fundet dræbt i skovbunden i Fællesskoven på Stevns bag ved sin bil. Foto: POLITIET

‘Han kommer ikke levende herfra’. Sådan skal den drabstiltalte 34-årige TT angiveligt have sagt til den medtiltalte 28-årige RLE før det bestialske skovdrab på Anders Mark Hansen.

Et mareridtsforløb blev opridset i retten i Roskilde mandag, da anklageren kastede lys over det drabet og mishandlingen af den 22-årige Anders Mark Hansen i Fællesskoven på Stevns i marts sidste år.

To sidder på tiltalebænken, den 28-årige tømrer RLE fra Køge og den 34-årige tidligere fængselsbetjent TT fra Store Heddinge, men begge beskylder hinanden for drabet. Anklager Bente Schnack fortalte som det første, at man anser den 34-årige for alene at stå bag det bestialske drabet, og hun ridsede detaljeret timerne op før Anders Mark Hansens død.

Anders Mark

Detaljerne gav den 28-årige RLE allerede under grundlovsforhøret, hvor han fortalte om drabsdagen, 2. marts 2012, hvor han samler den 34-årige TT op. TT virker opstemt, syntes den 28-årige RLE. Han bemærker en taske, som ‘puffede sådan ud’, og at TT har sort jakke, hætte og handsker på. TT har fortalt ham, han har ‘nogle problemer med en gut’, der sms'er til hans kæreste. Men hvem anede den RLE ikke. Under turen siger den 34-årige TT flere gange ‘det kan ikke være her’, og det gør den seks år yngre RLE meget nervøs.

De mødes så med Anders Mark Hansen, fordi de skal handle et eller andet, tror RLE. Der bliver snakket om 'fire kilo', men han fornemmer også 'noget med en sms til en kæreste'. De mødes ved Fællesskoven ved Rødvig, og så begynder mareridtforløbet.

RLE fastholder, at han under hele forløbet sidder i sin bil, mens den tidligere fængselsbetjent TT træder ud af bilen. Det samme gør den 22-årige Anders Mark Hansen af sin bil. Her slår TT først ham med et bat to gange over benene, og siden også sparker og slår han ham også. På det tidspunkt har TT smidt krykkerne, som han ellers har støttet sig til i snart et år ovenpå to operationer for en diskusprolaps. Men han er nok for arrig, eller også har han taget en masse ekstra medicin, vurderer RLE.

Anders Mark

Den 28-årige RLE bliver også siddende tilbage i sin egen bil i skoven, mens TT får losset Anders Mark Hansen ind i hans VW Polo og kører til et andet sted i skoven. 'Det tager 15-20 minutter', siger TT, inden han kører bort.

Tilbage i bilen græder RLE. Han er rædselsslagen, og han sms’er til den 34-årige, at han ikke vil være med mere. Men han kører ikke, for det tør han ikke.

- Han var en kylling. Han brød sammen. Han turde ikke ringe til politiet. Han hørte musik, for ikke høre, hvad der skete, lyder hans forklaring, læst op af anklager Bente Schnack mandag.

Da TT-årige endelig kommer humpende ud fra skoven på krykkerne, har han tasken med battet i hånden. Hans bukser er mudrede, han kan se strips, der er klippet af, men han kan ikke se blod. Den 28-årige forsøger under tilbageturen at finde ud af, om Anders Mark Hansen er død.

- Han sagde inden drabet, at Anders ikke kommer ikke til at gå derfra. Bagefter sagde han: Han kommer ikke til at gå levende derfra. fortsætter anklager Bente Schnack.

- Han fortalte også, at Anders sagde undskyld hele tiden.

Tilbage i byen får RLE 1.000 kroner af TT og får at vide, at han ikke må sige noget. Han skal heller ikke reagere, hvis han hører om noget i nyhederne. Den 28-årige RLE vasker efterfølgende sit tøj, og bruger 500 kroner af pengene i den lokalel Fakta. Men først da politiet senere i marts henvender sig, anholder ham og sigter ham for drabet på Anders Mark Hansen, fortæller den 28-årige, hvad han oplevede den fredag i marts mellem klokken 16.00 og 18.00.

Motivet til drabet har der kun været gisnet om. Men et vedholdende rygte i kredse omkring de to tiltalte og den dræbte har været jalousi. At den 22-årige Anders Mark Hansen skulle være kommet TT's tjekkiske kæreste Radka for nær. Sammen drev de en butik, hvor de solgte 'sundt slik' i Store Heddinge, men tre uger inden drabet, rejser Radka ifølge BT's oplysninger pludselig tilbage til Tjekkiet.

Fra anklagemyndighedens side kræver man en længere fængselsstraf til både den 34-årige og den 28-årige.

Sagen ventes at strække sig over otte retsdage.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.