Mandag kendte et enigt nævnetinget i retten i Roskilde den 34-årige fhv. fængselsbetjent Thorsten Grønlund Thomsen skyldig i drabet på den unge mekaniker Anders Mark Hansen. Den 28-årige tømrer Ronni Lauenborg Elg, der også stod tiltalt for drabet, blev kendt skyldig i meddelagtighed.
Mandag kendte et enigt nævnetinget i retten i Roskilde den 34-årige fhv. fængselsbetjent Thorsten Grønlund Thomsen skyldig i drabet på den unge mekaniker Anders Mark Hansen. Den 28-årige tømrer Ronni Lauenborg Elg, der også stod tiltalt for drabet, blev kendt skyldig i meddelagtighed.
Tidligere fængselsbetjent skal 13 år i fængsel for at have mishandlet og kvalt den 22-årige Anders Mark Hansen i Fællesskoven på Stevns. Hans ven, der hjalp ham med at fuldbyrde forbrydelsen, fik fire års fængsel.

Mandag idømte et enigt nævneting ved retten i Roskilde den tidligere fængselsbetjent Thorsten Grønlund Thomsen 13 års fængsel for drabet på Anders Mark Hansen. Tømreren Ronnie Lauenborg Elg fik fire års fængsel for medvirken til drabet.

Tidligere på dagen var de tre juridiske dommere og de i alt seks nævninge enige om at kende både den 34-årige Thorsten Grønlund Thomsen og den 28-årige Ronnie Lauenborg Elg skyldige i det bestialske skovdrab, der fandt sted 2. marts sidste år. Den 28-årige blev dog kun kendt skyldig i meddelagtighed.

Anklager Bente Schnack fra Statsadvokaten København havde krævet 16 års fængsel til Thorsten Grønlund Thomsen og flere års fængsel til den 28-årige Ronnie Lauenborg Elg. Det fik begge forsvarere i sagen til at protestere over kravet. Men anklageren fastholdt, at der var tale om skærpende omstændigheder, fordi drabet var planlagt, det skete i forening, og fordi Anders Mark Hansen blev mishandlet i næsten en time før sin død

Det var angiveligt syv sms'er, der kostede den unge mekaniker livet. Anders Mark Hansen havde op til sin død sms'et til Thorsten Grønlund Thomsens tjekkiske kæreste Radka, og han blev rasende, da han opdagede korrespondancen. Med sin bekendt, Ronnie Lauenborg Elg som chauffør, kørte Thorsten Grønlund Thomsen således ud i Fællesskoven på Stevns 2. marts 2012, hvor han mødtes med Anders Mark Hansen.

Mandag blev der også rejst et erstatningskrav på godt 870.000 kroner til den afdødes familie, men den blev kun tilkendt godt 66.000 kroner til at dække begravelsesudgifterne.

Den tidligere fængselsbetjent ankede på stedet, mens den 28-årige tømrer udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

- Jeg er skuffet over udfaldet og mener, at han maksimalt skulle have haft ti år. Min klient er, som du kunne se, ked af det, sagde Kim Holst, der er forsvarer for Thorsten Grønlund Thomsen, efterfølgende.

Anklager Bente Schnack var derimod tilfreds, selvom den dømte ikke fik de 16 år, hun havde krævet.

Flere pårørende til den dræbte var mandag mødt op i retten i Roskilde, deriblandt kæresten til Anders Mark Hansen. Men hun var ligesom flere andre for bevæget til at kommentere dommen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.