Mellem 60 til 70 mænd med slagvåben trængte mandag nat ind på skadestuen på Odense Universitetshospital. De truede personale og politi, udøvede hærværk på hospitalet og smadrede både politibiler og ambulancer. Betjente måtte trække pistoler for at skabe ro.

Det gik voldsomt for sig i Odense mandag aften og nat, da et opgør mellem to rivaliserende grupperinger i Odense-bydelen Vollsmose løb fuldstændig løbsk

En ung mand blev hårdt såret og livsfarligt kvæstet under opgøret.

Da offeret blev bragt til skadestuen på Odense Universitetshospital, troppede en gruppe på mellem 60 og 70 mænd op med køller.

-  De trængte ind på skadestuen. Rev billeder ned fra væggene og slog vaser i stykker. Man var ret truende over for både personale og politi på stedet. Vi var ikke så mange derude, så kollegerne var lidt pressede, og der var flere af betjentene, der måtte trække pistol for at få dem til at forsvinde derfra, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Erik Halkjær, til bt.dk.

- Heldigvis valgte man til sidst at forlade stedet, tilføjer han.

Inden da gik det dog hårdt ud over en ambulance og politibil foran hospitalet. Uromagerne smadrede ruderne på en ambulance og en politibil, og de skar også dækkene op på patruljebilen.

Balladen begyndte under en Eid-fest i Center Øst i Vollsmose. Her blev en 26-årig mand skudt i det ene ben og stukket flere gange med kniv i det andet. En anden - udenforstående 24-årig mand - blev ramt af en bil, som flygtede fra stedet.

- Kort før klokken 24 ankommer en bil med to personer til Vollsmose Torv, hvor der er Tivoli i forbindelse med en Eid-fest. Da de to vil forlade bilen, bliver der afgivet skud mod dem fra flere retninger.

Det fortæller efterforskningsleder Jack Liedecke til bt.dk.

- En mand på 26 år bliver ramt og falder om på parkeringspladsen. Det lykkedes den anden at flygte i bilen, selv om der bliver skudt mod den.

Da ambulance og politi kom efter den hårdt sårede mand, opstod der igen uro. Der blev kastet med sted mod politiet, og to patruljebiler blev ødelagt.

Senere på natten var der ballade i Odense centrum, da medlemmer fra de to grupperigen igen tørnede sammen. Det hele kulminerede, da en gruppe på 60-70 mænd troppede op på skadestuen på Odense Universitetshospital, for at få fat i det hårdt sårede skudoffer. Den ophidsede mængde truede personale og politi, og raserede både inventar og politibiler.

Der har været gisninger om, at der var tale om et opgør mellem rockergrupper og indvandremiljøet, men det vil politiet hverken af- eller bekræfte over for BT.

- Vi formoder, at det er ballade mellem to grupperinger i indvandremiljøet, og det er også dem, vi møder rundt omkring i Odense by i løbet af natten. Det er formentlig de samme grupperinger, der har flyttet sig rundt i nattens løb. Nærmere vil jeg ikke komme det på nuværende tidspunkt, siger efterforskningsleder Jack Liedecke til bt.dk.

I forbindelse med optøjerne blev to patruljevogne smadrede med køller og andre slagvåben. I alt blev fire politibiler og en ambulance ødelagt.

Selv om politiet har en klar mistanke om, hvilke grupper, der er tale om, har det endnu ikke fået fat i gerningsmændene.

- Vi har p.t. ingen anholdte i sagen, siger Jack Liedecke.

Hvad den nærmere årsag til tumulten kan være, vil han heller ikke ind på.

- Vi har en formodning om, hvad motivet kan være, men det vil jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt.

Politiet har endnu ikke kunne afhøre det 26-årige skudoffer. Han var på operationsbordet hele natten. På et tidspunkt var han i livsfare, fordi han havde mistet en del blod, men tirsdag morgen meldes han uden for livsfare.