Arkiv, /RB/ Restauratør Amin Skov fra Vejlegården er anholdt, sigtet for at have sat ild på sin egen restaurant, oplyser politiet.// på arkivbilledet, Konflikten mellem 3F og Amin Skov fra Vejlegården forsatte tirsdag d. 2. oktober i arbejdsretten. I den forbindelse var 3F troppet op med medlemmer og røde faner, for at vise deres utilfredshed med Amin Skovs valg af fagforeningen Krifa. Her ankommer Amin Skov (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012)
Arkiv, /RB/ Restauratør Amin Skov fra Vejlegården er anholdt, sigtet for at have sat ild på sin egen restaurant, oplyser politiet.// på arkivbilledet, Konflikten mellem 3F og Amin Skov fra Vejlegården forsatte tirsdag d. 2. oktober i arbejdsretten. I den forbindelse var 3F troppet op med medlemmer og røde faner, for at vise deres utilfredshed med Amin Skovs valg af fagforeningen Krifa. Her ankommer Amin Skov (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012) Foto: Torkil Adsersen

Formiddagens anholdelse af restauratør Amin Skov kommer som et chok for de mennesker, der i mere end et halvt år trofast har støttet den 34-årige i kampen mellem hans restaurant, Vejlegården, og fagforeningen 3F.

Det fortæller Susan Schwaner, der er medlem af Vejlegårdens støtteforening og desuden er personlig ven af Amin Skov.

- Jeg stod i min blomsterforretning og var ved at binde en buket, da jeg hørte det i radioen. Jeg tabte buketten på gulvet. Jeg er simpelthen så rystet og kan slet ikke samle mig om noget lige nu, siger hun.

Ifølge politiets sigtelse forsøgte Amin Skov natten til den 21. december at brænde sin restaurant, der sidste år blev landkendt for en langstrakt og indædt konflikt med 3F. Branden blev hurtigt slukket, men kostede alligevel ejeren en tur på intensivafdelingen med røgforgiftning og adskillige knubs. Ved brandvæsenets ankomst blev han fundet bevidstløs uden for et vindue, han kort forinden var flygtet igennem.

Amin Skov selv har til blandt andre BT forklaret, at han inden branden blev overfaldet og slået bevidstløs af to mænd, som herefter efterlod ham til flammerne. En forklaring, som politiet efter en måneds efterforskning afviser som det pure opspind, men som Susan Schwaner fortsat tror på.

- Jeg så Amin den 23. december om aftenen. Han var helt blå i den ene side af hovedet og kunne næsten ikke tale på grund af hævelserne. Jeg har aldrig før set nogen, der har fået så mange tæsk, og det tror jeg simpelthen ikke på, at han kan have gjort ved sig selv. Og den Amin jeg kende kunne heller aldrig finde på sådan noget. Der må være nogen, der har overfaldet ham. Andet kan jeg ikke tro på, siger Susan Schwaner.

Ifølge en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi er Amin Skov blandt andet sigtet for overtrædelse af Straffelovens paragraf 181 stykke 2, der handler om forsikringssvindel ved brandstiftelse.

En sigtelse, som dog umiddelbart synes at hænge dårligt sammen med det faktum, at Amin Skov hverken ejer Vejlegårdens bygning eller inventar og derfor ikke ville få erstatning for branden.

- Det giver simpelthen ingen mening, siger Susan Schwaner, hvis mistro ifølge hende selv deles af flere af Vejlegårdens og Amin Skovs øvrige støtter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.