Amin Skovs forældre, der her sidder med et foto af deres søn, er overbevist om, at han er uskyldig.
Amin Skovs forældre, der her sidder med et foto af deres søn, er overbevist om, at han er uskyldig. Foto: Sonny Munk Carlsen

Lidt før klokken 12 tirsdag formiddag fik et telefonopkald på få sekunder livet til at styrte i grus for to forældre i en lille lejlighed i bydelen Løget Høj i Vejle. Reza Badrbeigi tog telefonen. I den anden ende var hans barnebarn.

- Tænd fjernsynet, sagde han.

- De siger, at Amin er blevet anholdt.

Reza Badrbeigi er far til restauratøren, der i går blev sigtet for at sætte ild til sin egen restaurant, og for han og konen Shahla virkede ordene, der strømmende ud af fladskærmens højtalere nærmest uvirkelige. For deres søn er uskyldig. Det har de aldrig været i tvivl om.

- Det er svært at beskrive den følelse, vi havde lige i det øjeblik. Ingen bør nogensinde opleve sådan noget, siger Reza Badrbeigi til BT.

Amin Skov

Amin: Jeg blev overfaldet - 1

Ved hjælp af fagter og håndtegn fortalte sønnen allerede få timer efter branden til de to forældre, at han var blevet overfaldet af to mænd og efterladt til flammerne i sin restaurant. En forklaring, han har gentaget flere gange siden, og som forældrene efter eget udsagn aldrig vil betvivle, selvom politiet nu betragter den som en løgn.

- Jeg har kendt Amin i 34 år. Han er min søn, og jeg ved med 100 procent sikkerhed, at han siger sandheden. Da han lå der på hospitalet, var der ingen journalister og ingen politifolk. Der var bare kærligheden mellem en mor og en søn, og den ved jeg, at han aldrig vil svigte. Derfor vil jeg også altid støtte ham med mit blod og min kærlighed uanset hvad politiet og en domstol siger, siger Amin Skovs mor, Shahla Badrbeigi, der har svært ved at holde tårerne tilbage.

Både hun og faderen er uddannede sygeplejersker, og de udelukker begge, at de skader, de så på sønnens krop efter branden, kan være påført af ham selv. Han er blevet overfaldet. Det er de sikre på.

Inger Støjberg

Amin Skov fremstilles onsdag morgen i grundlovsforhør i byretten i Kolding, hvor politiet vil forsøge at overbevise en dommer om, at han skal blive bag tremmer. Faderen håber at kunne være til stede i retten, for at støtte sin søn.

- Hvis de sætter ham i fængsel, er der ingen retfærdighed til. Jeg kender ham, og han har ikke gjort det her. Men vi prøver at tænke positivt. Lige nu er det eneste, vi ønsker at se ham hjemme og fri, hvor han hører til, igen så hurtigt som muligt, siger Reza Badrbeigi.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.