Hjemme hos Amin Skov i Vejle.
Hjemme hos Amin Skov i Vejle. Foto: Sonny Munk Carlsen

Nu taler han for første gang ud om branden

Den omstridte Restaurant Vejlegårdens forpagter, 34-årige Amin Skov Badrbeigi, fik hele sin og sin lille kernefamilies tilværelse vendt fuldstændig på hovedet, da der natten til den 21. december udbrød brand på restauranten, og Amin Skov selv måtte springe for livet gennem et vindue.

Nu, små fire uger senere, er Amin Skov så småt ved at vende tilbage til noget, der bare ligner en hverdag, selv om han stadig venter på, at politiet efter diverse tekniske og brandtekniske undersøgelser vil give grønt lys til, at den sod-skadede restaurant igen kan blive ramme om vin, vand, øl og stegt flæsk med persillesovs.

Bt.dk har mødt og interviewet Amin Skov i familiens villa i en landsby lige uden for Vejle. Og mødt en mand, der ikke har mistet modet, men som tydeligvis er mentalt mærket af det natlige drama, hvor han kort efter brandens opståen blev fundet liggende på jorden uden for bygningen i en smøge.

Og først rigtig fattede, hvad der egentlig var sket, da han den følgende dag vågnede op stærkt bedøvet med medikamenter og med et rør gennem munden ned i lungerne i en respirator på intensiv-afdelingen på Vejle Sygehus.

- Op til det, der skete den nat, sad jeg på kontoret i restauranten og arbejdede med at ordne papirer, bestille varer og gøre klar til en række arrangementer, vi havde forude. På et tidspunkt bliver jeg tørstig og går ud for at hente en sodavand i baren. Dér bliver jeg pludselig overfaldet, siger Amin Skov til bt.dk.

Han husker videre de dramatiske minutter sådan:

- Jeg ser to personer, den ene har maske på, og den anden registrerer jeg kun ved at se benene. Jeg får et slag i tindingen i venstre side af hovedet, og så husker jeg ikke rigtig mere, før jeg vågner på gulvet. Jeg er meget omtåget og rejser mig op, og så får jeg en røgsky i hovedet, så det er helt sort omkring mig. Det lugter brændt, og det svier i halsen, så jeg får brækfornemmelser. Jeg panikker nærmest, og så søger jeg bare den hurtige vej ud gennem vinduet i kontoret. Og husker ikke mere, før jeg næste dag vågner op på sygehuset, siger Amin Skov.

Ifølge Brian Voss Olsen, linjechef ved specialefterforskningen ved Sydøstjyllands Politi, har den foreløbige efterforskning af det gådefulde forløb ikke påvist, at Amin Skov er blevet voldeligt overfaldet.

Hvilket restauratøren fastholder, at han er blevet.

Læs hele interviewet med Amin Skov i BT torsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.