Amanda Nyholm Jacobsen er vendt hjem. Den tidligere direktør sigtes for svindel for 140 millioner kroner.

Flugten sluttede i går klokken 16.25, da den svindelanklagede 43-årige Amanda Nyholm Jacobsen i Statdsadvokatens enhed for Særlig Økonomisk Kriminalitet sammen med sin advokat Hanne Rahbæk. Rustet til en lang aften og nat med afhøringer.

Hun blev anholdt på stedet og sigtet for underslæb af særlig grov beskaffenhed, mandatsvig af særlig grov beskaffenhed samt dokumentfalsk af særlig grov beskaffenhed.

I alt svindel for 140 millioner kroner, som hun uberettiget skal have trukket ud af firmaet Gate Gourmet, hvor hun var Nordeuropæisk direktør, indtil bedraget gik op for modervirksomheden i Schweiz.

Dermed er flere uger på flugt slut. Et liv i luksus, bygget på en løgn, er afsløret. Og en menneskelig tragedie står tilbage.

Et liv i luksus

Et hus i 60 millioner-kroners--klassen, italienske sportsvogne, dyrt tøj og store armbevægelser.

Det kunne ikke blive stort nok, dyrt og ekstravagant nok for den svindelsigtede Amanda Nyholm Jacobsen.

I dag står den tom, den store villa. I 2009 købte Amanda Nyholm Jacobsen kæmpevillaen som ruin for 11 millioner kroner.

Og så tog den tidligere direktør for Gate Gourmet Danmark ellers fat med den store hammer.

I løbet af blot seks måneder blev palæet forvandlet fra ruin til prangende luksusdomicil med alt, hvad dertil hører.

Hun og manden Jesper Nyholm Jacobsen spenderede i omegnen af 50 millioner kroner på forvandlingen, der blandt andet indebærer opvarmet indkørsel - så man slipper for at skovle sne - imposant legeplads til børnene, privat golfbane og et topmoderne overvågnings-og alarmanlæg til at holde ubudne gæster fra døren.

Amanda Nyholm Jacobsen gav den som mange millionær med adskillige italienske sportsvogne, en Bentley og en BMW.

Desværre var de mange penge til de store armbevægelser angiveligt skaffet på uærlig vis.

Var mere tilbageholdende

Ægtemanden Jesper var en del mere tilbageholdende og klarede sig med en BMW.

- Jesper var en super reel fyr. Høj, slank, intelligent og han levede virkelig for at spille golf, siger en god bekendt af den nu afdøde Jesper Nyholm Jacobsen til B. T.

Jesper Nyholm Jacobsen hængte formentlig sig selv på en byggeplads i Bruxelles i sidste uge.

- Han sagde aldrig, hvad han præcist arbejdede med. Kun at han investerede penge for andre, og kunderne ønskede at være anonyme, siger kilden, der kender Amanda Jacobsens afdøde mand fra Simons Golf Club i Nordsjælland.

Amanda Jacobsens fremturede med store armbevægelser og usædvanligt dyre biler, men Jesper Nyholm Jacobsen var mere stilfærdig.

- Han var engang med på en golf-tur til Portugal, hvor han - modsat os andre - valgte at bo i en suite. Han sagde bare, at det skulle være i orden, når han endelig var ude, siger golf-kilden, der er rystet over, at Jesper Nyholm Jacobsen angiveligt skulle have hængt sig selv:

- Enten vidste han ingenting og kunne ikke leve med chokket, eller også vidste han alt og kunne ikke leve med alt det, der nu kommer frem.