Amanda Jacobsen blinkede ikke, da hun fredag blev idømt tre år og seks måneders ubetinget fængsel.

Iført et diskret gråt jakkesæt og en alvorlig mine veg hendes blik ikke fra dommeren, der dømte den 45-årige erhvervskvinde for, at hun i årene 2008-2011 trak 130,5 millioner kroner ud af sin arbejdsplads Gate Gourmet.

LÆS BTs liveblog med

Pengene brugte hun på et vildt luksusliv, men dommeren lagde i strafudmålingen vægt på, at Amanda Jacobsen efterfølgende selv har afleveret de tilbageværende værdier og hjulpet med opklaringen af sagen.

Men på trods af, at dommeren lænede sig op ad forsvarer Hanne Rahbæks argumenter om, at Amanda Jacobsen skulle idømmes tre år eller tre år og fem måneders fængsel - og ikke anklager Hans Jakob Folker, der procederede for ikke mindre end 6 års fængsel - flygtede Amanda Jacobsen fra byrettens lokaler umiddelbart efter, at dommen var afsagt.

I første omgang hastede hun ud af det propfulde retslokale 17 uden at se på de tilstedeværende journalister - og derefter slap hun ud af retsbygningen via en bagdør, hvor en bil ventede på hende.

Tidligere har Amanda Jacobsen lovet, at hun ville udtale sig efter domfældelsen - men det løfte holdt hun altså ikke fredag.

Amanda Jacobsen forklarede via sin advokat, at hun ikke ønskede at udtale sig - ligesom hun udbad sig betænkningstid i forhold til dommen.