I tre år har Mikkel Skelskov ventet på en dom i det, der bliver kaldt en af Danmarks største svindelsager.

I et propfyldt retslokale i Københavns Byret er hammeren netop faldet over de tiltalte i den såkaldte 'Operation Greed'-sag.

Mikkel Skelskov, der er ekskæreste med Amalie Szigethy og far til deres to børn, er netop blevet idømt to år og seks måneders ubetinget fængsel.

Sammen med 16 andre har Mikkel Skelskov været tiltalt for fremstille flere end 5.000 falske fakturaer for omkring 530 millioner kroner og snydt statskassen for 295 millioner kroner.

Mikkel Skelskov blev landskendt i tv-programmet 'Amalies Baby', hvor det kaotiske forhold blev udstillet.

Inden dommeren kom ind i det store varme retslokale, foldede Mikkel Skelskov et papirsfly af et stykke papir, han fik af sin forsvarsadvokat Ole Schmidt.

»Dømte må ikke drive valutavirksomhed og udveksle valuta ind til videre. Han må heller ikke besidde elektroniske penge,« siger dommeren i byretten.

Herudover har Mikkel Skelskov fået beslaglagt 24.000 kroner. Han skal betale omkring 350.000 kroner plus moms til en revisor og sagens omkostninger for sit eget vedkommende.

En yderst solbrun Mikkel Skelskov forlod retten i hast, inden dommeren var færdig med at læse hele domsafsigelsen op.

Den 30-årige tidligere reality-deltager var tiltalt for hæleri af grov beskaffenhed og hvidvask. I anklageskriftet fremgår det, at Mikkel Skelskov var ejer af og direktør for vekselkontoret Cash Me Aps.

Tilbage i starten af 2015 og frem til 1. oktober 2015 har Cash Me Aps ifølge anklageskriftet fået 9.423.041 kroner sat ind på sin konto i Arbejdernes Landsbank.

Hovedmanden bag 'Operation Greed', Naveed Anwar, fik syv års fængsel og skal betale en bøde på 175 millioner kroner.

Retssagen startede i 2018. I alt er der blevet afholdt 153 retsmøder, inden der kunne falde dom torsdag.

I alt 17 selskaber og tre selskaber, herunder to vekselbureauer, har været på anklagebænken.

Her stod Mikkel Skelskov som ejer af Cash Me Aps.

Han er nu dømt for at overføre penge ad flere omgange til to forskellige vekselkontorer med henblik på veksling og efterfølgende udbetaling, selvom Mikkel Skelskov vidste eller bestemt formodede, at pengene stammede fra ulovlige handlinger.

Ud af de 17 tiltalte blev en frifundet, resten blev idømt fængselsstraffe mellem syv år og 60 dages fængsel.

Forsvarsadvokat Ole Schmidt oplyser i retten, at de anker til frifindelse.