Beboerne på Danshøjvej i Valby blev noget chokerede, da politiet en fredag for præcis 11 måneder siden bankede døren ind til stuelejligheden i nummer 56. Kort efter trådte drabschef Ove Dahl fra Københavns Politi frem på tv og gjorde det klart, at Amagermanden var fanget.

 - Dette er manden, sagde Ove Dahl og kiggede direkte ind i kameraet. Nu er forbuddet mod at nævne den tiltaltes navn ophævet, og det er ikke længere en hemmelighed, at han hedder Marcel Lychau Hansen.

Siden den dag i november har den anholdte og nu 46-årige frivillige fodboldtræner siddet varetægtsfængslet i København. Han har ikke på noget tidspunkt været hjemme i sin lille villalejlighed, men det betyder ikke, at andre er flyttet ind på adressen.

- Selvfølgelig står lejligheden og venter på ham. Man er jo ikke dømt, før man er det, siger Kent Lang Nielsen, der ejer huset og selv bor på første sal.

Han går med jævne mellemrum ned i den anholdtes to værelser og lufter ud og ser, at alt er i orden, og en gang hver måned kommer Marcel Lychau Hansen’s sønner og henter faderens post.

Så taler de om faderen og om, at sønnerne ikke mener, at han er skyldig. For det har han sagt til dem. Han har sagt, at det hele bliver klart, når sagen kommer for retten.





Kent Lang Nielsen beskriver Marcel som en god lejer, der aldrig var problemer med, og som altid har betalt sin husleje til tiden. Også selv om han godt kunne lide at spille poker på nettet, men det var kun i det små, og han tabte ikke så meget.

Han drak ikke, men han kunne godt finde på at ryge en joint, når han kom hjem fra natarbejdet i lufthavnen og ikke kunne falde i søvn.

- Og jeg er jo mand og lagde godt mærke til, at han havde mange piger. Mange unge piger, der så godt ud, men det er der jo ikke noget galt i. Jeg tænkte bare: Godt gået.

Og hende den sidste, hun var rigtig sød, siger han og fortæller om et længere forhold til en yngre pige i 20-erne, der læste på universitetet.

Han fortæller også om Marcel som en hensynsfuld far, der holdt meget af sine sønner. Som flyttede ind i huset i 2007, da han forlod sønnernes mor, som han indtil da havde været sammen med i 17 år. Og sønnerne, der i dag er 19 og 23 år, boede begge hos ham i det sidste halve år.

- Hvis Marcel bliver dømt, kan jeg ikke have noget med ham at gøre. Ikke hvis det virkelig er ham, der har gjort alt det, han er tiltalt for. Men bliver han frikendt, så er alt, som det hele tiden har været. Han kan bare flytte tilbage, siger Kent Lang Nielsen.

Tilbage til den tomme lejlighed, som begge sønnerne har forladt. Den yngste er flyttet hjem til sin mor, og den ældste bor sammen med sin kæreste. Og også efter Marcel blev fængslet, er huslejen på 5.000 kr. gået ind hver måned. Dog ikke længere fra den tiltaltes konto, for siden anholdelsen i november har Københavns Kommune betalt huslejen.

 - Det står i loven. Når folk er varetægtsfængslede, er der ikke faldet dom. Og bliver de frikendt og løsladt, skal de kunne flytte tilbage til deres bolig, siger Hannah Grünbaum, der er afdelingsleder ved Ydelsesservice i Københavns Kommune. Sagen stiller sig dog anderledes, hvis den 46-årige kendes skyldig. Så smækker kommunen kassen i, selv om alle indsatte fortsat kan søge tilskud til husleje, faste udgifter og måske tøj, når løsladelsen nærmer sig, og de igen skal ud og søge job.

Sagen mod Marcel Lychau Hansen begynder i Københavns Byret 2. november. Der er afsat 13 retsdage, og sagens anklager, statsadvokat Lise-Lotte Nilas. Hun forventer, at der falder dom den 22. december.

Stærke beviser

- Vi mener, at beviserne er stærke nok til, at vi har valgt at rejse tiltale for alle de forhold, som manden var sigtet for, siger Lise-Lotte Nilas. Hun vil ikke nærmere ind på bevisernes karakter men bekræfter, at der er tale om både vidneudsagn, dna-spor og andre tekniske beviser.

Kent Lang Nielsen siger, at han vil gøre alt for at holde kontakten til den 46-åriges sønner, hvis deres far bliver dømt. - Jeg har store følelser for de drenge, siger han.