Lyt til artiklen

Chokerende billeder af en ung mand med ødelagte tænder og blod i ansigtet er siden søndag gået viralt på Facebook.

Ifølge opslaget skyldes den unge mands skader et overfald natten til søndag efter en havnefest i Kerteminde.

B.T. har været i kontakt med Fyns Politi, der bekræfter at have modtaget en anmeldelse om den pågældende sag klokken 2.57 natten til søndag. Der er tale om en 15-årig ung mand, der blev slået ned, da han sammen med en bekendt kom gående på hjørnet af Vestergade og Longsvej.

Ifølge politiets pressevagt ankom en patrulje kort efter anmeldelsen til stedet.

»Jeg kan oplyse, at forurettede er alvorligt tilskadekommen, men jeg kan desværre ikke gå i detaljer omkring dette, men dog oplyse, at det betyder, at forurettede har pådraget sig behandlingskrævende skader,« siger pressevagten i en skriftlig kommentar.

Fyns Politis pressevagt oplyser yderligere, at politet »ikke umiddelbart« har modtaget flere anmeldelser i sammenhæng med havnefesten i Kerteminde. Men den oplysning har politiet senere korrigeret i en pressemeddelelse.

Her skriver Fyns Politi, at de har anholdt og sigtet en 20-årig mand for tre andre overfald begået i Kerteminde natten til søndag. De forurettede er i alderen 16 til 19 år.

»Det er umiddelbart vores vurdering, at der har været usædvanligt mange sager om vold ved dette års havnefest i Kerteminde i forhold til tidligere år, hvor der kun var ganske få sager. Det er svært at sige hvorfor, det blev anderledes, men der er jo i tre af sagerne formentlig tale om samme gerningsmand, og det er selvfølgelig tydeligt i tallene,« siger vicepolitiinspektør Anders Furbo Therkelsen i pressemeddelelsen.

I forbindelse med overfaldet på den 15-årige vil politiet gerne høre fra personer, der kan have set eller hørt noget.

B.T. har talt med formanden for havnefesten, Preben Bille Frets. Han er meget berørt.

»Det er tragisk og fuldstændig meningsløst. Den unge mand og hans familie har min dybeste medfølelse,« siger Preben Bille Frets.

B.T. har været i kontakt med personen, der har delt Facebook-opslaget med billederne af den unge mand.

Vedkommende, der er pårørende, ønsker ikke at lade sig interviewe eller give B.T. tilladelse til at bringe billederne.

Odense Universitetshospital oplyser til B.T, at hospitalets akutmodtagelser i Odense og Svendborg i weekenden har registreret flere tilskadekomne, som har oplyst, at de har pådraget deres skade i forbindelse med Kerteminde Havnefest.

Da antallet af tilskadekomne er under fem, kan hospitalet ikke gå nærmere ind i de enkelte tilfælde, da det potentielt vil være personhenførbare oplysninger, der videregives.

Antallet af tilskadekomne har dog ikke påvirket skadestuedriften weekenden over, lyder det.

Ifølge Preben Bille Frets har der været cirka 10.000 besøgende til havnefesten hen over weekenden.