To mænd slap med livet i behold fra en voldsom trafikulykke på Bordingvej i Midtjylland onsdag aften.

Og det er noget af et mirakel, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi til B.T.

»Det kunne sagtens være gået værre, for den ene motor blev slået helt ud af bilen ved sammenstødet, og der er meget store materielle skader på bilerne,« siger Jens Claumarch torsdag morgen.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 22.21 om en alvorlig ulykke ved Engesvang mellem Ikast og Silkeborg.

Her var to biler kørt frontalt sammen, da den ene bil, som kom fra Ikast, kom over i den modsatte side af vejen.

Her ramte den 49-årige mandlige bilist en modkørende bil, hvor en 20-årig mand var chauffør.

Den ene af dem blev fløjet med helikopter til Skejby Sygehus, mens den anden blev fløjet til Gødstrup.

De første meldinger fra ulykkesstedet gik på, at den ene mand var alvorligt kvæstet. Heldigvis viste det sig senere, at han ikke blev livsfarligt kvæstet.

»Han brækkede begge ben. På et tidspunkt var der frygt for indre blødninger, men de viste sig ikke at være tilfældet,« fortæller Jens Claumarch.

Vagtchefen fortæller også, at man i første omgang ikke kunne finde den ene bil. Det viste sig så, at den var endt i en have.

Den ene af mændene havde ikke sele på, så han blev smidt om på bagsædet af bilen ved sammenstødet. Derfor frygtede politiet en overgang, at der kunne ligge flere tilskadekomne i området.

»Vi var ude at lede med hunde for at sikre, at der ikke var flere personer involveret.«

En bilinspektør har undersøgt ulykkesstedet for at finde ud af, hvad den præcise årsag til ulykken er. Umiddelbart tyder det – ifølge politiet – på, at hastigheden har været »rimelig høj«.

»Men vi ved endnu ikke, hvorfor den ene bil kommer over i modsatte vejbane. Om han har været uopmærksom eller er faldet i søvn,« siger vagtchefen.