De mange turister, der torsdag ved middagstid trissede rundt ved Amalienborg i København, fik sig noget af en overraskelse, da flere soldater fra Den Kongelige Livgarde pludselig kom løbende hen over slotspladsen - en af dem tilsyneladende med en pistol i hånden.

En alarm var nemlig gået i et af slotsanlæggets fire palæer. Det fortæller Henrik Stormer, der er vagtchef ved Københavns Politi, til BT.

Der viste sig dog, at der ingen fare var på færde.

Foto: Leif Rasmussen
Vis mere

»Brandvæsnet kørte forbi stedet med udrykning, og det udløste en rumføleralarm. Så mere er der ikke i det. Der er ikke sket noget alvorligt,« siger vagtchefen.

Han forklarer, at Livgarden fulgte helt almindelig praksis i forbindelse med, at en alarm blev udløst på Regentparrets residens i vintermånederne.

»Når alarmen går, så har Livgarden - og politiet for den sags skyld - nogle foruddefinerede roller i forbindelse med det. Livgarden spærrer af, får geværet op i nærkampsstilling og omringer det palæ, hvor der nu er en alarm i. Så det er helt normal praksis,« siger Henrik Stormer.

Det samme fortæller major Søren P. Østergaard, der er chef for Vagtkompagniet.

»Hvis der går en alarm på Amalienborg, så sender vi en alarmpatrulje ud for at se, hvad der nu er sket, og for at sikre det palæ, hvor alarmen nu er gået. Og i dag viste det sig heldigvis ikke at være noget,« siger han og tilføjer:

»Der er ikke noget underligt i det. Man vil kunne se det samme, hvis det skete klokken tre om natten. Der er så nok bare ikke så mange, der lige er til stede og tager billeder. Men det er standardprocedure. Det er vores job at passe på de kongelige og på stedet, så det gør vi.«

Foto: Leif Rasmussen
Vis mere