Samtlige beboere i en fireetagers ejendom i Søborg er natten til tirsdag d.26.januar 2016 blevet evakueret på grund af en omfattende brand i en café. Politiet og brandfolkene frygter, at bygningen vil kollapse, og derfor valgte man sent mandag aften at evakuere bygningens 20-30 beboere. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2016)
Samtlige beboere i en fireetagers ejendom i Søborg er natten til tirsdag d.26.januar 2016 blevet evakueret på grund af en omfattende brand i en café. Politiet og brandfolkene frygter, at bygningen vil kollapse, og derfor valgte man sent mandag aften at evakuere bygningens 20-30 beboere. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2016) Foto: Nils Meilvang

En af Danmarks største og ældste danseskoler har aflyst al undervisning på grund af en brand.

Mandag nat udbrød der brand i en bygning i Søborg. Branden var så hård ved bygningen, at brandfolk frygtede at den ville kollapse. Derfor blev alle beboere evakueret.

Bygningen rummer den 50 år gamle danseskole AL-dans, der er en af landets ældste danseskoler, og den er lige nu ubrugelig. Skolens to dansesale er blevet ædt op af flammer, og derfor er al dans nu aflyst.

Danseskoleejer Jette Buus Lassen er i chok, efter at have set sin danseskole i sod og aske.

»Vi har grædende børn og deres forældre der står hernede. Det er forfærdeligt,« siger hun.

Samtlige beboere i en fireetagers ejendom i Søborg er natten til tirsdag d. 26. januar 2016 blevet evakueret på grund af en omfattende brand i en café. Politiet og brandfolkene frygter, at bygningen vil kollapse, og derfor valgte man sent mandag aften at evakuere bygningens 20-30 beboere. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2016)

Danseskolen underviser børn helt ned til treårsalderen og har normalt undervisning syv dage om ugen. Men det er nu sat på stand by, indtil Al-dans finder nye lokaler.

»Vi kan ikke danse her forløbig. Kældersalen er helt brændt ud. Den store sal kan måske reddes, men den er beskadiget af vand og røg. Der bliver ingen dans her,« siger Jette Buus Lassen.

Rygtet om den udbrændte danseskole har bredt sig i danse-Danmark, og Jette Buus Lassen har fået mange henvendelser fra kolleger, der tilbyder deres hjælp.

»Der er kolleger der har ringet med forslag til steder vi kan danse og som har tilbudt at vi kan låne lokaler. De har været virkeligt søde. Men det vi skal bruge er et sted, hvor vi kan have det hele samlet,« siger Jette Buus Lassen, der allerede har været ude og se på nye steder.

Samtlige beboere i en fireetagers ejendom i Søborg er natten til tirsdag d. 26. januar 2016 blevet evakueret på grund af en omfattende brand i en café. Politiet og brandfolkene frygter, at bygningen vil kollapse, og derfor valgte man sent mandag aften at evakuere bygningens 20-30 beboere. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2016)

Branden begyndte 23:39 i bygningens kælder, der udover dansesal også består af nogle opbevaringsrum.

Klokken 05:25 troede brandfolkene, at de havde branden under kontrol, men pludselig blussede den op igen, og først klokken 08:00 var branden slukket.

»Vi har først haft brandteknikere inde i dag, og derfor er brandårsgen stadig ukendt. Vi ved, at arnestedet er i kælderen, men det er for tidligt at sige, om branden er påsat,« siger vagtchef Lars Jensen fra Vestegnens Politi.

Udover danseskolen har branden også raseret Café Black og Red Kitchen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.