Slag på krop og hoved, kraniebrud og hjerneødemer er ifølge anklagemyndigheden årsagen til, at 15-måneder gamle Tobias fra Øster Højst døde.

Det er kommet frem i Retten ved Sønderborg, hvor en 21-årig mor og hendes 29-årig kæreste netop nu er i grundlovsforhør.

De er begge sigtet efter straffelovens paragraf 245 og 246 for at have udøvet vold af særlig grov og farlig karakter mod kvindens 15 måneder gamle søn Tobias.

Læs også: Mor sigtes i sag om lille søns mystiske død
 
Moderen til den lille Tobias kom for sent, så grundlovsforhøret måtte udskydes en halv time til klokken 10.30.

Den ung kvinde har mørkt, farvet hår og ligner en stor teenager. Ved ankomst til retten var hun iført blå plastikovertræk på sine sko, hvilket vidnede om, hvad der var foregået det seneste døgn, hvor hun sammen med sin kæreste har været i politiets varetægt, efter at hendes kun 15 måneder gamle søn døde mandag.

Kvindens 29-årige kæreste ankom til retten noget tidligere, hvor han så ret betuttet ud, mens han ventede på, at grundlovsforhøret skulle gå i gang. Han var iført hullede bukser og bluse og har tatoveringer op og ned af armene,

Ifølge anklagemyndigheden har moderen og hendes kæreste tæsket den lille dreng ihjel.

Obduktionen af Tobias viste, at han havde flere slag på hoved og krop, hvilket medførte hjerneødemer og kraniebrud, som gjorde, at han afgik ved døden den 18. juli. Den lille dreng blev fundet død i sit hjem på Skolevej i Øster Højst.

Læs også: Årsag til spædbarns død endnu ukendt 

Begge de sigtede nægter sig skyldige retten.

Anklageren fik medhold i sin begæring om dørlukningen, og bt.dk kan derfor ikke reportere, hvad der sker under selve grundlovsforhøret.