Politiet har fået fat i den person, der var mistænkt for at stå bag lørdagens bombetyveri på Lolland, men det har ikke bragt dem videre i sagen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er ikke kommet nærmere en opklaring af lørdagens bombetyveri fra fyrværkerifabrikken Nordlys på Lolland.

Heller ikke selv om det søndag lykkedes at komme i andet end telefonisk kontakt med ejeren af den landejendom i Søllested på Lolland, hvor cirka en tredjedel af de cirka 500 livsfarlige luftbomber blev fundet lørdag aften.

- Vi har været i direkte kontakt med ham her til formiddag, hvor vi har afhørt ham yderligere. Men det fører umiddelbart ikke til mere, siger Ole Hald, der er vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, til Berlingske Nyhedsbureau.

Politiet har siden lørdag aften været i telefonisk kontakt med manden, der hævdede både at være i Jylland og i nærheden af landejendommen i Søllested. De modstridende oplysninger og den manglende lyst til at mødes med politiet forstærkede mistanken, men den mistanke er indtil videre droppet.

- Han siger, at han ikke har noget med det at gøre, og at han ikke har kendskab til det. Og vi har ikke belæg for at tro andet. Det kan sagtens lade sig gøre, at man er tilknyttet en ejendom, hvor man ikke er klar over, hvad der foregår. Det (fyrværkeriet, red.) er ikke noget, der har ligget der i hverken dage eller uger, så vi må acceptere den del af forklaringen, siger Ole Hald.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil meget gerne kontaktes på 114 af borgere i området, der har kendskab til, hvor luftbomberne befinder sig.

Luftbomberne er livsfarlige, når de er i ukyndige hænder. De har en lang lunte, som brænder ekstremt hurtigt, og professionelle fyrværkere antænder bomberne elektronisk med en sikkerhedsafstand på mindst 100 meter. Hvis man bruger en lighter til at tænde dem, eksploderer de inden for få sekunder. Og de kan også selvantænde, når de bliver fugtige.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.