Narkoforbryder: Bandeleders skæbne afgøres i højesteret

Skal Fisfis fise af, eller får han lov til at blive i Danmark. Det bliver afgjort på onsdag i Højesteret. Hans forsvarer er bekymret for sagens udfald.

- Man kan sige, at der i Højesteret venter en afgørelse, der er på vippen. Sammenligner man med andre domme i lignende sager, så skal min klient helt klart ikke udvises. Men når politikere som f.eks. Venstres Søren Pind helt utidigt begynder at blande sig i en dom, som det skete efter landsretssagen, så kan det godt gøre mig lidt nervøs på min klients vegne, siger Michael Juul Eriksen, der er forsvarsadvokat for Mahmoud Khalil Salem alias Fisfis.

Den statsløse palæstinenser med rødder i Libanon blev i juni 2010 ved Retten i Odense idømt fem års fængsel samt betinget udvisning af Danmark. Han blev reddet på målstregen fra en ubetinget udvisning på grund af faderskabet til otte børn, som retten mente ville lide skade, hvis de skulle vokse op uden deres narkodømte far.

Østre Landsret stadfæstede den betingede udvisning i slutningen af marts, men hævede fængselsdommen til seks år, og nu er Fisfis så nået til retssystemets sidste stop.

Massiv indsats af politiet



Sagen begyndte for alvor i 2009 efter en massiv og målrettet indsats af Fyns Politi. Fisfis blev fældet som den store ’edderkop’, der gennem en årrække med et sindrigt opbygget spind af hashpushere og narkomisbrugere var kongen af Odenses mørke sidegader.

I det undselige 130 kvadratmeter og to etager store rækkehus i Birkeparken i Vollsmose, hvor Fisfis, hans kone Naomi samt parrets otte børn bor, fandt politiet blandt andet 405.000 kroner i kontanter gemt af vejen bag en radiator bag familiens hvide vinkellædersofa.

Fisfis er førtidspensionist, mens hans 35-årige hustru er på overførselsindkomst. Alligevel havde parret råd til guldsmykker og talrige ferierejser til Libanons hovedstad Beirut, hvor Fisfis’ mor og to søstre stadig bor, og til Syrien, hvor en tredje søster bor.

Troede ikke på Fisfis



Retten troede ikke Fisfis over en dørtærskel, da han fortalte, at han tilbage i 2002 havde haft held i spil i kasinoet på Hotel H.C. Andersen i Odense og derfor stadig havde penge tilbage at tære på.

På trods af de mange udlandsrejser mente Fisfis og hans forsvarer, at familiefaderen ville blive forfulgt, hvis han blev sendt til Libanon. Missionen lykkedes, men det var tæt på, at Fisfis var blevet smidt ud af Danmark i marts.

I det store sagskompleks, hvor han blev dømt for salg af cirka 120 kilo hash, forsøg på salg af 200 gram kokain, et væld af alvorlige trusler, tæskeaktioner samt uddeling af dummebøder på helt op til 250.000 kroner, var der stemmelighed i Østre Landsret.

Tre stemte for at udvise ham ubetinget, mens tre andre gjorde udvisningen af Danmark betinget på grund af hans mange børn.

Ved stemmelighed i retten bliver afgørelsen den, der er mest gunstig for den tiltalte, og det kom Fisfis til gode til hans store tilfredshed. Efter dommen kunne han juble sammen med en flok støtter fra Vollsmose over, at han alligevel ikke skulle udvises. Med et veltilfreds grin gjorde han V-tegnet og blev hyldet som en konge.

Det store spørgsmål er nu, om Højesteret vil lade ham slippe endnu en gang, eller om Mahmoud Khalil Salem må vinke farvel til hustruen Naomi og de otte børn.

Hvis Fisfis onsdag skulle blive dømt til udvisning fra Danmark i Højesteret, risikerer det at give en ny udfordring. For hvis Libanon ikke ønsker at modtage ham, kan det betyde - i alt fald i første omgang - at han bliver anbragt i Sandholmlejren på såkaldt tålt ophold.

- Jeg er meget spændt på afgørelsen, siger forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen.