Et ægtepar ved den lille, nordjyske by Skelund otte kilometer nordøst for Hadsund er slet ikke i tvivl.

Kirsten Irring Hvarregaard og hendes mand har set og talt med den forsvundne 17-årige pige Emilie Meng, mener de helt sikkert.

Det var nemlig opsigtsvækkende for Kirsten Irring Hvarregaard, der normalt kender alle de unge, hun ser i det lille lokalsamfund, da en ung pige, med mørkt hår til ned over skuldrene, pludselig stod på den anden side af den lille landevej og så søgende ud torsdag i sidste uge omkring klokken 15:45.

En pige hun aldrig havde set før.

»Der står hun på den anden side af vejen over for vores hus og kigger mod os. Vi bor langt ude på landet, så det er ikke normalt, der bare kommer nogen gående forbi. Så går jeg hen imod hende og spørger, om der er noget, vi kan hjælpe med. Hun så søgende ud, men nej nej, hun havde ikke brug for hjælp,« siger Kirsten Hvarregaard til BT.

Men pigen blev stående, og det virkede som om, hun forsøgte at undvige at have kontakt. Trådte tre skridt ned ad en grusvej, når der kom en bil forbi, og hun kiggede slet ikke Kirsten og hendes mand i øjnene og trådte nogle skridt tilbage, da de henvendte sig.

»Vi fik den tanke, at hun ikke ville ses, for hun forsøgte at undvige kontakt,« forklarer Kirsten Hvarregaard.

Har du set Emilie, eller har du andre oplysninger i sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Efter hun havde hendvendt sig til pigen, gik hendes mand helt hen til hende, da hun stadig stod og så søgende ud, og han fik derfor et helt klart billede af, hvordan hun så ud.

»Min mand spurgte, om hun søgte efter nogen, men hun sagde bare, at hun blev hentet om lidt og pegede hen mod den by, som hun lige var kommet fra, hvilket virkede mærkeligt.«

Emilie Meng har været forsvundet siden 10. juli ved Korsør Station, hvor hun skiltes med sine veninder ved 04-tiden, og mange frivillige og politiet har ledt efter hende siden.

Kirsten og hendes mand går ikke normalt på nettet og tjekker nyheder, så de har ikke rigtigt fulgt med i sagen og tænkte ikke mere over episoden, men deres 19-årige datter havde set hende gennem vinduet og spurgte dagen efter sine forældre, om det kunne være den forsvundne Emilie.

Og da hun viste sin far et billede af pigen, udbrød han promte:

»Det ER hende. Det var hende, der var der i går, og hvis det ikke er, må hun ligne hende enormt meget,« fortæller Kirsten Hvarregaard.

Hun beskriver hende som værende mellem 15-19 år gammel, mellem 1.55-1.60 meter høj og iklædt et par stramme sorte bukser med v'er ned ad siden, som kunne være bukser af mærket Hummel. Hun var iført en sort overtræksbluse og havde en hvid eller sølvfarvet taske.

Det fik straks Kirsten til at ringe til politiet, som stillede hende igennem til politiet på Sydsjælland, som er den politikreds, Emilie tilhører. Politiet optog anmeldelsen og bekræfter det også over for BT, men siden har Kirsten ikke hørt noget fra politiet, og det undrer hende.

»De sagde, at de ville give min beskrivelse videre til den afdeling, der kører efterforskningen. Men ellers tog de det ikke særligt alvorligt, som om det kunne være lige meget,« siger hun.

Efterforskningsleder Marianne Roed bekræfter, at de har modtaget henvendelsen, men fortæller også, at de får et hav af henvendelser og ikke kan efterprøve dem alle sammen.

»Vi får så mange henvendelser fra folk i hele landet, der mener, de har set Emilie, og hvis vi skulle reagere på dem alle sammen, kun vi få nok at lave. Og det er ikke i ond mening, at folk siger, de har set hende, men så har de ikke, når vi så undersøger det,« siger hun.

Derfor undersøger politiet de mere sikre spor og henvendelser, men der er stadig ikke noget nyt om Emilies forsvinden.

Kristen Hvaregaard håber dog at høre fra politiet, da hun ikke kom i tanke om, hvad pigen havde på, før efter hun havde talt med politiet. Hun er bekymret for den unge kvinde og håber hendes henvendelse til BT kan bære frugt.

»Jeg vil håbe, det er hende vi så, så de kan finde hende i live. At hun bare er taget på en eller anden online-date, og derfor er stået på et tog.«