Torsdag formiddag modtog Marcel Lychau Hansen bedre kendt som 'Amagermanden' dommen 'livsvarigt fængsel' for to drab og seks voldtægter.

Formand for Retspolitisk Forening og mangeårig forsvarsadvokat Bjørn Elmquist vurderer, at 'Amagermanden' får det svært i fængslet.

LÆS OGSÅ: 

- Det bliver svært for ham. Enhver, der har fået en livstidsdom, går en svær fremtid i møde. Derudover har han den særlige ting hæftet på sig, at han er blevet voldsomt eksponeret i medierne, og at der har været en masse følelser involveret. Det er sjældent, at der gøres så meget ud af det. Vi skal vel tilbage til Lundin-sagen, før vi kan finde noget, der minder om det. Så han vil få meget svært ved at få et 'normalt' fængselsliv, vurderer Bjørn Elmquist overfor bt.dk.

Bjørn Elmquist understreger, at han kun kan udtale sig generelt, men at han ser to mulige scenarier for 'Amagermandens' fængselsophold i Herstedvester:

- .Enten er der nogen, der synes han alle tiders, fordi han har fået sådan en omtale. Det er noget, der stikker dybt i mange menneskers både inde og udenfor murene, at man synes, det er smart, når folk kan køre i medierne. Men jeg tror snarere, at han vil blive straffet. Han skal ikke tro, han er noget.

Vil glide i sæben under bruseren

'Amagermanden' vil blive udsat for det, man populært sagt kalder 'glider i sæben under bruseren'.

LÆS OGSÅ:

- Det er altid svært at fastslå, om det er et uheld, eller om de for eksempel virkelig er gået ind i en dør, for det er sjældent, at de der bliver overfaldet, vil indrømme det af skræk for, hvad de andre indsatte kan finde på.

Bjørn Elmquist udelukker ikke, at 'Amagermanden' vil kunne finde på at begå selvmord.

LÆS OGSÅ:

- Der er folk, der når dertil. Folk der blev ved med at påstå, at de var uskyldige, og folk der lige pludselig vågnede op og indså, hvad de havde gjort og derfor ikke kunne leve med det.

Bjørn Elmquist forestiller sig, at 'Amagermanden' nu vil komme i terapi, hvor man vil finde ud af, om han skal ind på en lukket afdeling.