En video fra onlinemediet Cadok, som dokumenterer hændelser fra Christiania, viser, hvordan politiet trak stavene for at komme igennem en stor menneskemængde under en politiaktion torsdag.

Videoen viser, hvordan en fotograf bløder ud af hovedet efter tumult med politibetjente. Cadok skriver selv på sin Facebook-profil, at "pludseligt begyndte politiet at slå på alle som stod og så på".

Videoen er torsdag aften blevet delt mere end 4000 gange på Facebook.

Politikommissær Steffen Thaaning Steffensen bekræfter, at politiet torsdag havde en aktion på Christiania.

Men Steffen Thaaning Steffensen kan ikke genkende Cadoks udlægning.

- Der kommer nogle personer, der er aggressive og højtråbende. En større mænge mennesker begynder at kaste med sten og flasker, og en kollega bliver ramt på armen. Vores leder på stedet siger, at stavene skal trækkes, og at der skal løbes imod mængden.

Han tilføjer, at hvis man ikke flytter sig fra politiet, når betjente kommer løbende med stave, er det svært for politiet at se forskel fra lovlydige og ballademagere.

Politikommissæren siger, at han ikke selv deltog i aktionen. Han oplyser, at betjentene er udstyret med kameraer.

Ved aktionen blev to personer anholdt for besiddelse af euforiserende stoffer. De er efterfølgende begge blevet løsladt.

Alligevel vil Steffen Thaaning Steffensen ikke kalde indsatsen for en succes.

- Det er selvfølgelig ikke en succes, når det ender i den her slags slagsmål. Men det er ikke vores skyld. Vi er sat i verden for at bekæmpe handel med hash på Christiania, siger han.

- Når vi bliver angrebet, er vi nødt til at trække stavene for at trænge ud.

På de sociale medier bliver der også diskuteret, hvorvidt flere af betjentene er politiskoleelever, men det afviser Steffen Thaaning.

Videoen har også spredt sig til Christiansborg, hvor Alternativets retsordfører, Josephine Fock, nu beder justitsminister Søren Pind (V) om at redegøre for forløbet.

- Jeg har svært ved at se, hvad der kan retfærdiggøre at fredelige bliver angrebet med knipler af politiet, hvis det er tilfældet. Det vigtigste er nu, at vi får afklaret, hvad der er sket, siger hun i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

ritzau/