I videoen øverst kan du høre specialanklager Jakob Buch-Jepsens reaktion efter domsafsigelsen mod Peter Madsen.

Det var en fattet og tilfreds anklager, som mødte det samlede presseopbud efter domsafgivelsen mod Peter Madsen. Her indrømmede Jakob Buch-Jepsens, at sagen med sine 12 retsdage har fyldt meget hos ham både professionelt og privat.

LÆS OGSÅ: Blikket stivnede: Ligbleg Peter Madsen hørte sit håb om frifindelse briste

»Jeg er ikke et stålmenneske, så naturligvis berører sagen mig personligt, men jeg har en professionel rolle, når jeg står inde i retten. Der er ingen tvivl om, at når jeg er gået hjem fra arbejde, så er den her sag gået lidt mere ind under huden på mig end andre sager,« sagde Jesper Buch-Jepsen foran Københavns Byret.

Anklager Jakob Buch-Jepsen efter domsafsigelse i ubådssagen mod Peter Madsen i Københavns byret onsdag d. 25. april 2018.
Anklager Jakob Buch-Jepsen efter domsafsigelse i ubådssagen mod Peter Madsen i Københavns byret onsdag d. 25. april 2018. Foto: Nikolai Linares
Vis mere

Med utallige farverige mikrofoner og kameraer rettet mod sig kunne han desuden fortælle, at det var en enig domsmandsret, som havde fulgte anklagemyndighedens mest alvorlige påstande og idømt den 47-årige ubådsbygger fængsel på livstid for drab, seksuel mishandling og partering af den svenske journalist Kim Wall.

Selvom han er »meget tilfreds« med byrettens dom, indrømmer han også, at det ubehagelige bevismateriale og de udfordrende afhøringer af Peter Madsen har berørt ham.

Anklager Jakob Buch-Jepsen efter domsafsigelse i ubådssagen mod Peter Madsen i Københavns byret.
Anklager Jakob Buch-Jepsen efter domsafsigelse i ubådssagen mod Peter Madsen i Københavns byret. Foto: Nikolai Linares
Vis mere

»Vi arbejder med det her professionelt, men i en sag, hvor vi har set grimme billeder og videoer, berører det os alle. Vi forsøger at håndtere det udenfor retssagen, som vi nu kan håndtere det, og det er langt hen af vejen at tale med kolleger om det,« sagde Jacob Buch-Jepsen.

Genoplev onsdagens domsafsigelse i LIVE-bloggen i bunden af artiklen.

Drabschef i ubådssagen, Jens Møller Jensen, var også til stede i Københavns Byret, da dommen blev oplæst.

Selvom det normalt er en sagsbehandler, der har kontakten med den dræbtes familie, var det drabschefen selv, som havde tæt kontakt med Kim Walls familie.

LÆS OGSÅ: Betina Hald Engmark: Sådan blev jeg forsvarer for Peter Madsen

Han har til Euroman tidligere fortalt, at den sagens voldsomhed og forældrenes sorg har påvirket ham personligt. At ubådssagen har fyldt meget og formentlig fortsat vil fylde meget hos ham i fremtiden.

Forsvarsadvokal Betina Hald Engmark. 
Forsvarsadvokal Betina Hald Engmark.  Foto: Nikolai Linares
Vis mere

»Forleden havde jeg en dag, hvor følelserne kom i spil. Ikke at jeg sådan blev personligt ked af det. Jeg følte mig bare rigtig trist til mode. Måske var det, fordi jeg over så mange dage havde været i kontakt med familien, og det var nu definitivt, at deres datter var død. Det er svært at forklare.«

LÆS OGSÅ: Madsens ven var med til at bygge ubåden: Her er hans reaktion på dommen

Peter Madsen stirrede ned i bordet, mens rettens begrundelser for dommen blev læst op. (Foto: Anne Gyrite Schütt/Ritzau Scanpix)
Peter Madsen stirrede ned i bordet, mens rettens begrundelser for dommen blev læst op. (Foto: Anne Gyrite Schütt/Ritzau Scanpix) Foto: Anne Gyrite Schütt
Vis mere

Se tidslinjen: 14 danskere, der sidder inde på livstid:


Brug pilen til højre og venstre til at klikke dig videre i tidslinjen over de 14 livstidsdomme de seneste 10 år. Datoerne indikerer tidspunktet for deres seneste domme.

Genoplev onsdagens domsafsigelse minut for minut i LIVE-bloggen herunder: