- Sokker, sko, tandpasta, jakker og deo. I dag er familierne fra Valby-branden på akut-indkøb efter alle de dagligdags ting, de mistede under branden.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>32 lejligheder er totalt ødelagt efter den eksplosionsagtige brand, der hærgede en stor beboelsesejendom på Valbygårdsvej i Valby tirsdag.

97 beboere fra de fire værst ramte opgange er uden hjem. Og ejer intet af det man normalt tager for givet.

Brand, dagen derpå


LÆS OGSÅ:


- Vi er hjemløse, siger Jan Helmark, der onsdag aften var på storkøb i indkøbsscenteret Fields på Amager, København.

- Jeg lå og sov derhjemme i vores lejlighed, der ligger i nummer 44, første sal til venstre, da jeg blev banket op med besked om, at det brændte. Og så gik det meget stærkt med at komme ud, siger 53-årige Jan Helmark.

Tre etager over ham raserede ilden allerede på tagetagen, og var på vej mod den lejlighed i samme opgang, hvor hans voksne søn bor på anden sal.

- Det gik så stærkt, at jeg ikke fik andet end det tøj med, jeg har på nu, siger Jan, der må tilhøre den hårdest ramte familie i hele beboelsesejendommen.

Lejlighederne i opgang 44, 46, 48 og 50 er stort set alle ødelagt. Enten af vand, sod, nedstyrtende materiale eller flammer.

Og i nummer 48 boede Jan Helmarks anden store søn. I samme opgang boede Jans søster, og hans far og mor boede i nummer 46. Og så er der Helmarks egen, samt den andens søns lejlighed i nummer 44.

- Vi har alle været på hotel i nat, og skal det også indtil i morgen. Forsikringsselskabet har været helt utroligt søde og hjælpsomme, og har sørget for penge, så vi kan klare os. Men vi er helt tomme i hovederne, som vi går her i Fields og køber alt det ind som vi har brug for ligenu. Sokker, underbukser, deo, tandpasta, sko og jakker. Vi har intet, siger Jan Helmark.


LÆS OGSÅ:


- Vi har fået at vide, at der minimum går 9 måneder, måske helt op til 18 måneder, før vi kan komme tilbage til vores lejligheder. Men vi har også hørt rygter gennem brandfolk og forsikring om, at noget af bygningen eventuelt skal rives ned, fortæller Jan, der endnu ikke har haft mulighed for at inspicere deres ødelagte lejlighed.

- Vi bliver ringet op, når det er sikkert at gå derind igen, har vi fået at vide, siger Jan Helmark til bt.dk.