BT skrev tirsdag om 92-årige Margit Jensen, der blev offer for en tricktyv, da hun var på vej i Rema 1000 for at købe ind. Nu efterlyser politiet den mand, der først hældte olie udover den 92-årige kvinde for derefter at stjæle hendes pung.

»Kender du manden her? Han er tricktyven der smurte olie på en 92-årig dame og stjal hendes penge i Herlev. Ring 114,« skriver Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Margit Jensen havde forinden episoden været i banken for at hæve penge, da hun lagde mærke til en mand, der fulgte efter hende. Den unge mand henvendte sig på gebrokken dansk, hvor han signalerede, at hun havde fået noget olie på tøjet.

Den 92-årige kvinde valgte dog at ignorere manden, men alligevel lykkedes det ham på få sekunder at få listet hendes pung ud fra inderlommen.

Tricktyven slap dermed væk med alle Margit Jensens nyhævede kontanter samt hævekort, hvilket efterfølgende fik den 92-årige kvindes barnebarn, Simone Line Andreasen, til tasterne på Facebook

»Hun råber at han skal gå og lade hende værre, i det tager han hende på ryggen og smør noget olie lignede på hendes hvide jakke, hun bliver forvirret og inden hun har set sig om har hun fået stjålet sin pung i inderlommen,« skriver barnebarnet blandt andet.

Simone Andreasen fortalte efterfølgende til BT, at hendes mormor var meget rystet og chokeret, men at hun heldigvis ikke havde lidt fysisk overlast.

»Hun er desværre bange for at gå ud alene nu. Hun har ellers været meget selvstændig og klarer selv alt, men nu kan det godt bekymre hende at skulle ud og købe ind,« lød det fra barnebarnet.

Københavns Vestegns Politi leder efter en 25-30-årig mand, 165-170 cm, kort mørkt hår. han taler ikke flydende dansk og er muligvis af østeuropæisk afstamning. Han beskrives som usoigneret og iført mørke bukser og sort trøje.

Har du oplysninger i sagen, så ring 114.