En kvinde er mandag eftermiddag klokken 15.25 blevet påkørt af en bus ved busterminalen ved Helsingør Station.

Det bekræfter vagtchefen ved Nordsjællands Politi over for BT.

»En bybus skal lave en u-vending og føreren er opmærksom på to fodgængerovergange. Men pludselig bliver hendes venstre sidespejl klasket ind mod ruden, da en kvinde er gået over gaden uden for fodgængerfelterne,« siger Dan Houtved.

Bussen kolliderer med en 88-årig kvinde, og ulykken var så alvorlig, at en lægehelikopter måtte lande foran stationen klokken 15.51 og har skabt trafikale problemer. Kvinden blev ifølge sn.dk påkørt af en A-bus foran kiosken Kims Corner.

Den 88-årige kvinde er fra Helsingør og er fløjet til Rigshospitalets Traumecenter i København. Hun var ifølge politiet ved bevidsthed, da hun fløj af sted. Hun har pådraget sig kvæstelser i hovedet.

Ambulanceredderne kæmpede hårdt for at holde liv i hende ifølge lokalmediet.

Ifølge fotograf på stedet Allan Andersen var personen kommet ind og ligge under bussen som følge af påkørslen.

»Hun kom ind under bussen, men var heldigvis så lille af statur, at ambulanceredderne kunne få hende ud, før brandvæsnet ankom,« siger han.

Ifølge fotografen skal hun tjekkes for indre skader ud over de ydre, hun har fået.

»Det lød umiddelbart som om, hun har været svineheldig,« siger Allan Andersen.

Lokalbanen har kortvarigt haft stoppet driften i forbindelse med ulykken. Den kvindlige fører af bussen er 60 år gammel og fra Fredensborg og er meget rystet, men har overholdt færdselsloven ifølge politiet.