Den 76-årige Lilly Knudsen blev spulet ren for benzin på parkeringspladsen foran skadestuen på Odense Universitets Hospital (arkivfoto).
Den 76-årige Lilly Knudsen blev spulet ren for benzin på parkeringspladsen foran skadestuen på Odense Universitets Hospital (arkivfoto). Foto: CLAUS FISKER
76-årige Lilly Knudsen fra Fyn havde på ingen måder held i sprøjten, da hun en sommerdag i 2009 tankede benzin.

For benzinslangen eksploderede, så hun blev alvorligt oversprøjtet med benzin. Men da hun efterfølgende skulle behandles på skadestuen på Odense Universitets Hospital, blev hun udsat for en så krænkende behandling, at Retten i Odense nu har tilkendt hende en godtgørelse på 10.000 kr, skriver Jyllands-Posten.

Oprindeligt lød hendes krav mod hospitalet på 200.000 kr., men retten fandt det dog passende med en godtgørelse på de 10.000 kr.

Da Falck havde kørt hende til skadestuen, nægtede personalet hende nemlig adgang, fordi hun på grund af benzinen blev betragtet som forurenet. Derfor insisterede sygeplejerskerne på, at den 76-årige og stort set nøgne kvinde skulle afspules i et telt, som et par servicemedarbejdere blev tilkaldt for at sætte op foran skadestuen.

Inden da skulle Lilly Knudsen akut tisse, men end ikke et toilet måtte hun låne. I stedet måtte hun for øjnene af flere tilskuere tisse på p-pladsen foran skadestuen, inden hun blev udsat for en kold afspuling med en kraftig vandstråle af sygeplejersker i beskyttelsesdragter.

Og kun med nød og næppe fik den afklædte og chokerede pensionist bagefter lov til at låne en morgenkåbe, trusser og et par sokker til at tage hjem i.

Sygehusledelsen beklagede 10 dage senere forløbet, og mente at instrukserne skulle ændres.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.